Ung hanløve skal være stamfar i Brasilien


Den ene af Zoos unge hanløver er netop sendt på en lang rejse: Sammen med to unge hunner fra en anden Zoo skal han nemlig danne grundlag for en ny løveflok i São Paulo Zoo i Brasilien. Den unge hanløve har været gennem alle de obligatoriske lægetjek, og onsdag den 10. august var han klar til første del af transporten.

Læs mere om turen til Brasilien.

LÆS MERE

Ny hanbavian til flokken


Tre tyske bavianer er blevet introduceret til resten af bavianflokken i Zoo. De tre bavianer, der ankom fra Frankfurt Zoo, består af en stor 8-årig han og to hunner, der alle skulle finde en plads i hierarkiet i den danske flok. Flokken i Zoo havde indtil da levet uden en han et par måneder og dyrepasserne forventede derfor voldsomme kampe mellem bavianerne.

Se med når den nye hanbavian lukkes sammen med flokken, og se et sidste dyrlægetjek inden sammenlukningen.

SE MERE

Hangiraf aflivet


Zoos unge hangiraf er blevet aflivet. Giraffen havde nået den alder, hvor han naturligt begyndte at tage kampen op mod sin far - flokkens store han. Girafferne yngler rigtig godt i de europæiske zoologiske haver, så det har ikke været muligt finde plads til den unge han i det internationale avlsprogram. Som med alle andre dyr, der dør i Zoologisk Have, er giraffen blevet obduceret for at få ny viden om giraffer generelt, og dele af giraffen er herefter gået til forskningsprojekter andre steder i verden. ”Hjertet vil blive præserveret til igangværende undersøgelser, strubehovedet går til et projekt om vokalisering og benene vil blive brugt til et projekt om klovmorfologi”, udtaler Zoos forskningsdyrlæge, Mads Bertelsen. Derudover vil kødet fra giraffen blive brugt som foder til Zoos rovdyr.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Zoo forvalter dyrebestanden, kan du læse meget mere her:

LÆS MERE

Hunchimpanse død efter 45 år i Zoo


Zoos næstældste dyr, hunchimpansen Trunte, er død efter et slagtilfælde. Trunte har været en del af chimpanseflokken siden 1971, hvor hun ankom et par år gammel.

Zoos dyrlæge kunne efter obduktionen fastslå, at hunchimpansen havde et forstørret hjerte og åreforkalkninger i hjernen, der formentlig har været årsagen til, at hun sank sammen med et slagtilfælde og efterfølgende måtte aflives. Udover forandringerne i hjertet var hun i fin form alderen taget i betragtning.

Trunte var en af de nederste i chimpansernes hierarki, og det forventes derfor ikke, at der kommer til at ske ændringer i flokkens sammensætning eller adfærd. Resten af chimpanserne har da også reageret roligt på hendes fravær.

 


Nyfødt impala chippes


Den første i rækken af op til otte impalakalve har været til det obligatoriske dyrlægetjek. Dyrlægen tjekker dens køn, lytter til hjertelyden, tjekker den for ganespalte og sætter en chip under huden, så den altid kan kendes fra de andre.

Se med i videoen her, hvor du også kan se, hvordan moderen reagerer, når mor og kalv lukkes sammen efter den korte adskillelse.


Første variunge i Zoo


For første gang i Zoo, har de sort/hvide varilemurer fået en unge. Arten er kritisk truet i naturen grundet svind af levesteder og jagt, så det er rigtig glædeligt, at der nu er kommet et nyt individ til avlssamarbejdet.

Se video med dyrepasseren, der viser ungen frem her.


Brunbjørneunger ude for første gang


En håndfuld gæster fik forleden en ekstra oplevelse, da de tre brunbjørneunger kortvarigt var ude af hulen. Ungerne blev født 1. januar og har siden da opholdt sig sammen med moren i hulen, men forårssolen fik lokket både mor og unger ud. Kig forbi brunbjørnene næste gang du er i Zoo, måske får du et glimt af ungerne – eller se billeder og video af begivenheden her.

Se mere

Fryser dyrene om vinteren?


Normalt forbinder man ikke løver og elefanter med frost og snevejr. Løverne kan dog sagtens holde varmen udenfor om vinteren, men vandet i voldgraven er nødt til at blive fjernet så sikkerhedsafstanden til publikum ikke bliver mindre i tilfælde af frost.

Selvom elefanter er tykhudede, kan de i modsætning til løverne godt fryse især på ørerne og derfor opholder de sig mest indenfor og kommer kun udenfor i kortere perioder i vintermånederne. Når det er frostvejr afspærres deres udeområde også delvist, så de ikke kan gå ned ad skråningen til vanddammen og komme til at glide, hvis der ligger is.

Hør dyrepasserne fortælle mere i disse videoer:


Nyt læskur til løverne


Løverne har fået et nyt berigende element i deres udeanlæg, som allerede er taget i brug af hele flokken. Dyrepasseren har fra bunden bygget et stort læskur, som udover læ fra vind og vejr også giver løverne mulighed for at klatre op i højden - taget fungerer nemlig som en glimrende udkigspost. I naturen kan løver sågar finde på at klatre i træer for at få fred for hyæner og de insekter som gemmer sig i det høje græs i regnperioden. 


Vombatter udforsker kænguruanlæg


Vombatterne mødte for nylig kænguruerne helt tæt på, da de for første gang udforskede græsarealet i Tasmanien. Hunnen førte an og de to vombatter undersøgte nysgerrigt alle afkroge af anlægget. Vombatterne vil i begyndelsen gå sammen med kænguruerne i kortere perioder, så husk at holde øje om de er ude, når du går gennem Tasmanien.

Se vombatterne udforske anlægget i denne video:


Isbjørn lukkes ud efter gårsdagens hændelse


Efter gårsdagens hændelse, hvor en mand sprang ind i Den Arktiske Ring, blev hanisbjørnen i morges lukket ud som normalt. Isbjørnen fik lidt ekstra snacks, der var placeret rundt omkring i anlægget og gik til dem med helt normal og rolig adfærd.

Kom med bag kulissen i Den Arktiske Ring og hør dyrepasseren give en status på isbjørnen, som i dag virker upåvirket af situationen.


Mand i isbjørneanlægget


Onsdag hoppede en mand ned i isbjørneanlægget for at opsøge hanisbjørnen. Zoos alarmberedskab trådte straks i kraft, og halvandet minut efter ankom den første skytte til anlægget. Isbjørnen undersøgte og puffede til manden, men blev skræmt væk af varselsskud og skud med gummikugler direkte på bjørnen. Så snart bjørnen var lukket ind i bagburet, kunne de ansatte yde førstehjælp og hjælpe manden ud fra anlægget. Han havde fået overfladiske skrammer, og blev kort efter kørt på sygehuset.

De ansatte, der var involveret i hændelsen, og de gæster, der overværede den, er alle blevet tilbudt krisehjælp efterfølgende.

Isbjørnen er efterfølgende blevet tilset af dyrlægen, der har givet ham lidt smertestillende medicin mod de blå mærker fra gummikuglerne. 

Isbjørnen forventes at være tilbage i udeanlægget som vanligt i løbet af torsdag.


Tigerunge aflivet


Efter grundige undersøgelser hos dyrlægen er han-tigerungen blevet aflivet. Ungen havde udviklet motoriske problemer, så den ikke kunne gå, og derudover var den blind. De første mange uger af en tigers liv er den ude af stand til at bevæge sig almindeligt; den maver sig frem. Således blev begge ungers bevægelser vurderet som normale, da de blev chippet et par uger efter fødslen.

Han-tigerungen udviklede sig dog ikke som hunnen og den endelige diagnose er endnu ikke fastslået. Der er dog intet, der tyder på, at ungen har lidt eller haft smerter. Hun-tigerungen har det stadig godt.

Følg huntigerungen her

Dværghjorteunge født


Tropezoo har fået en lille ny beboer - den 29. oktober kom en dværghjorteunge nemlig til verden. Dværghjorten er verdens mindste klovdyr, og ungen er på størrelse med en mus, når den bliver født.

Så snart hunnen har født, bliver hun parret igen hvilket betyder, at hun næsten altid er drægtig. Når den næste unge fødes afviser hunnen den ældre unge, som derefter skal klare sig selv.

Dværghjorteparret og ungen går frit i sommerfuglehallen i Tropezoo.


Sneugler kan nu opleves i nyt anlæg


Det nybyggede anlæg til sneugler og polarræve er nu godkendt, og de to sneugler kan endelig ses af publikum.

Anlægget ligger mellem det gamle isbjørneanlæg og børnelegepladsen i Norden, og er bygget op med en voliereoverdækning samt klippehylder, grene og fremspring, som sneuglerne kan opholde sig på.


Vombatter ude for første gang


Vombatterne har netop været udenfor i Tasmanien-anlægget for første gang. De små bjørnelignende dyr er nærmest beslægtede med koalaer og er dygtige hulegravere.

På vombatternes første tur udenfor blev der da også snuset nysgerrigt til jordbunden og undersøgt afkroge, imens de grå kæmpekænguruer kom helt tæt på for at observere deres nye naboer.

Se med i denne video.


Besøg fra Tacugama Chimpanzee Sanctuary


Zoo støtter Tacugama Chimpanzee Sanctuary i Sierra Leone og har netop haft besøg af stedets leder, Sofie Meilvang. I videoen her fortæller hun om arbejdet med at bevare de truede vestafrikanske chimpanser og hvordan ebola stadig er et problem.

Du kan også hjælpe chimpanserne – se hvordan på Tacugamas hjemmeside.


Rød dykkerantilope flyttet i okapistald


Den røde dykkerantilope er endelig kommet ud af sin karantæne og kan nu ses i okapistalden når den er åben. Antilopen fik inden flyttet et lille tjek af dyrlægen, som skulle registrere chippen og se resultatet af tuberkulosetesten.

Antilopen vil løbende få adgang til udeanlægget alene, men vil senere gå fast sammen med okapierne.

Se den nye dyreart i Zoo blive flyttet i videoen her.


Vombatterne er ankommet


Byd velkommen til en helt ny dyreart i Zoo! Vombatterne er netop ankommet fra Australien og vil gå i karantæne lidt tid, inden de kan ses i det nye Tasmanien.

I denne video kan du i mellemtiden komme helt tæt på og høre Androo Kelly fortælle om arten. Androo er ejer af Trowunna Wildlife Park i Australien, hvor de 4 vombatter (2 hanner og 2 hunner) kommer fra.


Næsehorn flytter midlertidigt i elefanthus


Udbygningen af et nyt publikumsområde mellem næsehorns- og girafstalden skal til at begynde, og derfor vil næsehornene fremover være at se i hanelefantens udeanlæg. I mellemtiden går hanelefanten med hunelefanterne i deres anlæg. 

OJD Fonden har sponsoreret udbygningen der omfatter en mindre ombygning af næsehornsstalden, opbygning af et nyt publikumsområde med flot formidling samt en bro, der vil gå over Savannen.

Se her hvordan næsehornene blev transporteret til elefanthuset og hvordan de tog imod deres nye omgivelser:


Elefanter flytter til Napoli Zoo


Den 27. oktober var en stor flyttedag i Zoo. Hunelefanterne Win Thida og Jula blev nemlig blevet sendt af sted til Napoli Zoo, hvor de skal bo i et helt nyrenoveret anlæg.

Hør her dyrepasseren fortælle hvorfor elefanterne skal flytte og dyrlægen forklare, hvordan man transporterer de store dyr.


Zoo har vundet Børn i Byen Prisen 2015


Zoo har netop vundet Børn i Byen Prisen 2015 i kategorien "Bedste Oplevelse". Direktør Steffen Stræde tog imod prisen til prisuddelingen på Glyptotektet den 25. oktober og takkede Danmarks børnefamilier for den store opbakning.

Zoo vil fortsat arbejde aktivt for, at give børn den bedste og mest lærerige oplevelse i København af dyrene og naturen.


Elefanter får lægetjek inden afrejse


Kom med helt tæt på hunelefanterne Jula og Win Thida! De to hunner skal i næste uge til Napoli Zoo og har derfor haft besøg af dyrlægen, for at få foretaget et helbredstjek. Dyrlægen har både lavet snabelskyl og har taget blodprøver for at teste for tuberkulose og andre sygdomme.

Kom med bagom lægetjekket her og hør også kurator Flemming Nielsen fortælle, hvorfor der skal ske en omstrukturering i elefantflokken.


Hvordan forvaltes dyrebestanden?


Odense Zoo aktualiserer i øjeblikket debatten om moderne zoodrift. Odense Zoo er ligesom København Zoo medlem af den europæiske forening for zoos og akvarier, der opretholder nogle etiske retningslinjer for forvaltningen af dyrebestanden. Vil du vide mere, så læs med her, hvor videnskabelig direktør Bengt Holst beskriver baggrunden for den moderne zoodrift.

Hvordan forvaltes dyrebestanden?

Dagbog fra Zackenberg


Zoolog Mikkel Stelvig er taget til forskningsstationen Zackenberg i Nordøstgrønland sammen med chefdyrlæge Carsten Grøndahl. Her skal de fortsætte overvågningen af områdets moskusokser, der bliver fulgt tæt - både via GPS-halsbånd og ved ekspeditioner som denne.

Læs med i Mikkel Stelvigs dagbog, når han fortæller om strabadserne ved at indfange, bedøve og undersøge moskusokserne i Nordøstgrønlands kulde og blæst.

Dagbog fra Zackenberg

Ny dyreart i Zoo: Rød dykkerantilope


En helt ny dyreart er netop ankommet til Zoo: Den røde dykkerantilope. Antilopen er en hun og kommer fra Berlin Zoo. Den vil gå i karantæne i ca. 4 uger, inden den bliver lukket ud sammen med okapierne.

Vi forventer også at få en hanantilope på et senere tidspunkt, som kan danne par med hunnen.


Røde pandaunger kan nu ses i anlægget


Langt om længe har de tre røde pandaunger bevæget sig ud af hulen og kan nu ses i anlægget. Ungerne er cirka halvt så store som deres forældre og er først fuldt udvoksede, når de bliver 1 år gamle.

Ungerne vil holde sig til moderen, indtil hun igen er klar til at parre sig. Pandaerne er sky, så du skal holde særligt øje formiddag og aften, hvor de er mere aktive end i dagtimerne.

Dagens program

Nyfødte tigerunger


Huntigeren i Zoo har netop født to tigerunger. Vi kender endnu ikke deres køn, da dyrepasseren kun har kigget hurtigt ind til dem i buret. Om et par uger vil dyrlægen chippe og kønsbestemme ungerne.

Følg med på vores facebookside, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden, hvis du vil være blandt de første, der ser ungerne i anlægget.


Tasmanien åbner


Tasmanien byder på en række nye oplevelser for både dyr og mennesker. Læs med her, se Tasmanien fra oven og mød de nye beboere.

5 ting du aldrig har set før i Zoo

Fra dressurhest til løvemad


Flere hesteejere vælger at donere deres hest til Zoo. Få et kig ind i Zoos foderkøkken, hvor hestene bliver forvandlet til løvemad.

Fra dressurhest til løvemad

Opbrud i elefantflokken og unge på vej


Den kommende elefantfødsel er første led i en helt ny flokstruktur blandt elefanterne.

Hannen Tonsak skal som del af det europæiske avlssamarbejde til Sverige, mens de to hunner WinThida og Jula flytter til et nyrenoveret anlæg i Napoli.


Amurleoparden genudsættes i naturen


Zoological Society of London (ZSL) har for kort tid siden oplyst, at planen for at genintroducere amurleoparden i Østrusland nu bliver realiseret.

Stedet for genintroduktionen bliver Lazovsky Zapovednik (Naturreservat) i Sydøstrusland.


Anlæg med nødudgang


I naturen vil polarræve, sneugler og bjørne tilfældigt støde på hinanden som led i en naturlig fordeling af nicher og overlevelsesmuligheder.

I et forsøg på at genskabe den slags møder, til glæde for både dyr og publikum, har Zoo bygget et nyskabende zoologisk anlæg, hvor polarræven og sneuglen finder en balanceret sameksistens, og hvor bjørnen tilfældigt kommer forbi.


Zoonyt kan nu læses på tablet


Den digitale version af magasinet Zoonyt er nu klar til download!

Få masser af dyreviden og flotte billeder, videoer og lydoptagelser med dyrene direkte på din tablet helt gratis – alt, du skal gøre, er at hente app’en ”Zoonyt” i Appstore eller i Google Play Butik.


Tasmanien på vej


Lige nu er svejsegnister og gravkøer det mest spektakulære på den øverste del af den sydamerikanske pampas.

En tredjedel af pampassen er sammen med myreslugerens og præriehundenes tidligere hjemsted ved at blive omdannet til helt nyt anlæg for tasmanske dyr, der forventes at åbne senere i år.


Næsehornsungen er født


Den længe ventede næsehornsunge kom velskabt til verden i Zoo i morges omkring kl. 8. Fødslen forløb uden problemer, og både mor og kalv har det godt.

Kort efter fødslen kom den lille han på benene med lidt hjælp fra sin mor og vaklede rundt for at finde fodfæste i det bløde hø.


Hanisbjørnen vender snart tilbage


Siden isbjørnene parrede sig i foråret 2014, har Zoo holdt øje med, om hunisbjørnen skulle vise tegn på drægtighed.

Selvom hun har opholdt sig en del i fødehulen, ser det dog ikke ud til, at der kommer isbjørneunger i denne omgang. Dette betyder, at hanisbjørnen snart vender tilbage til Zoo.


ARKIV: NYHEDER FRA FØR 2015

Elefantunge var død ved fødslen


Ny flodhestehan ankommet til Zoo


Verdenssensation tasmanske djævle


Flodhesteungen død ved uheld


Elefantungen Khao Sok død af akut sygdom


Zoodyrlæge udnævnt til professor


Ny flodhesteunge i Zoo


Ro til måske drægtig isbjørn


Smukt kattedyr som rottefænger


Flamingo fra Odense Zoo


Fuld fart på sommerferien i Zoo


Nyt anlæg


Bengt Holst er Årets Københavner


Kæmpepanda til København Zoo


Derfor skete der et generationsskifte hos løverne nu


Why Copenhagen Zoo made a change in the lion pride


Zoo har fået en ny løvehan


Gamle kendinge er tilbage i Flodhestehuset


Reservat for truede gyldne løveaber hærget af voldsom skovbrand


Erhvervstalenter fra hele verden skal booste Zoos forretning


Why Copenhagen Zoo euthanized a giraffe


Derfor afliver Zoo en giraf


Zoos bæltedyr er drægtigt


Zoos krokodiller har haft falsk identitet


Zoo bliver djævlenes advokat


København Zoo slår publikumsrekord længe før nytår


Zoos gæster vinder guld for gavmildhed


En ny tapir er kommmet til verden


Historisk elefantmøde i Zoo


Danske polarforskere kan afsløre moskusoksens gåde


Zoo har vundet Frederiksberg Virksomhedspris 2013


Webcam fra Zoos Elefanthus er en kæmpe succes


Klokke skal igen markere lukketid i Zoo


Zoos ene huntiger med unger flytter til Knuthenborg


Elefantunge døde af hjertefejl


Følg elefantfødsel online


Thailands ambassadør præsenterede elefantfilm i Zoo


Zoo gør klar til elefantfødsel


Man kan komme langt med godbidder og kradsebørster


Nu er Zoos løveunger kommet ud


Lille ny girafunge født i Zoo


Al begyndelse er svær


Ny myreslugerunge


Nu er tigerfamilien samlet


Zoos rensdyrkalve stopper i børnehaven


Zoos tigerunger kommer ud torsdag


Zoo er Danmarks bedste børneoplevelse


Zoos strandtudser yngler


Elefanterne kommer ud


Næsehorn er nu udryddet i Mozambique


Det vrimler med kattekillinger i Zoo


Adoption redder abeunge


Zoo forskning skaber håb for chimpanser


Zoo er Nordens bedste dyrepark


Sjælden skaberaktapir er atter drægtig


Elefantungen navngivet af thailandsk kronprinsesse


Truet leopard fanget i Zoos fotofælde


Sensationel elefantfødsel i Zoo


Zoo nomineret til Nordens bedste zoo


Den Arktiske Ring åbner


Myreslugersensation i København Zoo


Ny flodhesteunge


Fire nye pungdjævle til Zoo


Bengt Holst formand for Dyreetisk Råd


Zoos Facebookfans vælger nye plakater


Ro i elefantflokken


Giraf på landevejen


Alkene er landet


Elefantgenforening i Zoo


Zoo vinder pris for bedste børneoplevelse


Ulykke i Zoos tigeranlæg


Nyt zebraføl


Zoos vildkatvideo er verdenssensation


Elefantfest i Zoo


Fornem pris for at redde klokkefrøen


Zoo leverer elefantlort til hval


Sommerfuglesværm i Zoo


84.000 kroner til menneskeaberne


Fra paradis til konkrete projekter


Zoo gør palmeolie grønnere


Rejsebrev fra Java og Sumatra


Babyboom i Primaternes Verden


Ny direktør


Tapirfødsel i Zoo


Ny direktør i Zoo


Prinsgemalens elefant flytter til Zoo


Vellugtende gribbe i Zoo


Pippis Hr. Nilsson er flyttet ind i Zoo


Flamingoerne får luft under vingerne


Abeskøn


Zoo samarbejder med United Plantations


Zoos direktør går på pension


Chimpansefilm


Mikkel Stelvig ny EEP koordinator


phd-coevolution