o

NYHEDER

Thursday 27.04-2017

Brunbjørne sammen igen

De to brunbjørne er lukket sammen igen efter et par års adskilelse. Forventningen er, at bjørnene i løbet af foråret parrer sig og får endnu et kuld unger.

Read more
Wednesday 26.04-2017

Træningsboks til elefantungen

Forberedelserne til den kommende elefantfødsel er nu nået til elefanternes indeanlæg. Her mangler håndværkerne kun de sidste detaljer, før træningsboksen til den kommende unge er færdig.

Read more
Sunday 16.04-2017

Ambitiøst pandaanlæg undervejs

Zoologisk Have København kan nu i samarbejde med BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter præsentere model og tegninger til det kommende pandaanlæg.

Read more
Wednesday 12.04-2017

Succesrigt møde

Hundredevis af gæster trodsede det grå aprilvejr og stod klar, da Zoologisk Have slog dørene op en halv time før almindelig åbningstid. Mange var kommet for at få en plads i forreste række, da Zoos nye hanisbjørn Nord for første gang skulle i Den Arktiske Ring med hunisbjørnen Noel.

Read more
Tuesday 11.04-2017

Smågrise født i påsken

Et hold smågrise så dagens lys mandag morgen i Børnezoo. Når ikke grisene patter ved soen, klumper de sig sammen under den røde varmelampe helt ud mod publikum.

Read more
Thursday 06.04-2017

Nord vasker rejsestøvet af sig

Hanisbjørnen Nord fik i dag mulighed for at vaske rejsestøvet af sig, da han blev lukket ud i det gamle isbjørneanlæg. Her skal han komme til kræfter ovenpå rejsen, inden han skal mødes med Noel.

Read more
Tuesday 04.04-2017

Endelig kom han

En grøn dyretransport tiltrak sig stor opmærksomhed i dag, da den sneglede sig gennem Zoo. Ikke mindst fra Zoos hunisbjørn, der tydeligt kunne lugte, hvad kassen indeholdt.

Read more
Monday 03.04-2017

Første surikatunge

Surikatfamilien er vokset. For nylig kom en lille unge til verden, som du allerede nu kan se pile rundt i anlægget ved Savannen. Surikater er meget sociale dyr og hele familien, både hanner og hunner, hjælpes ad med at tage vare på den nye unge, som er en han.

Read more
Wednesday 15.03-2017

Ny krokodille i Zoo

Den nye krokodille i Zoo har overstået karantæneperioden og er netop lukket ud i anlægget. De to krokodiller skal nu introduceres til hinanden helt i deres eget tempo.

Read more
Wednesday 08.03-2017

Nyfødt sabelantilope

En nyfødt sabelantilope bidrager med vigtige gener til den europæiske bestand. Sabelantilopen er en hun og blev født på mindre end 20 minutter sidst på eftermiddagen tirsdag.

Read more
Friday 24.02-2017

Kohoved til Noel

Ca. en gang om ugen får Zoos isbjørn et frisk kohoved. Vores dygtige fotograf Frank Rønsholt har fanget et par særlige øjeblikke mellem kohoved og isbjørn.

Read more
Thursday 23.02-2017

Impala til Hannover

En ung impala-han fik i dag et sidste sundhedstjek, inden turen går til Hannover Zoo i begyndelsen af marts.

Read more
Wednesday 22.02-2017

Fast føde til Yala

Flodhesteungen Yala er nu tre måneder gammel og har ca fordoblet sin vægt siden fødslen. Hver morgen får den lidt æbler, men lever ellers fortsat af at die hos moren. Dyrepasser Brian fortæller her, hvordan det går med Yala.

Read more
Thursday 16.02-2017

Ny berigelse i elefantstørrelse

Der var pusten, øreflappen og snabeltrut hos elefanterne, da de i dag blev lukket udenfor til en stor overraskelse. I udeanlægget lå der en ca. 600 kg tung kæmpe-feeder, som elefanterne skulle trille med for at få godbidder ud.

Read more
Monday 06.02-2017

10 nye pingviner ankommet

Der er netop ankommet 10 nye humboldtpingviner fra Beauval Zoo i Frankrig. De nye pingviner er hanner og hunner i forskellige aldre, og skal gå i karantæne en måneds tid, før de lukkes ud til resten af flokken i Zoo. Se ankomsten og det første lægetjek her.

Read more
Tuesday 31.01-2017

Chimpanse flyttet til Frankrig

Hunchimpansen Cauna er flyttet til La Vallée des Signes dyrepark i Frankrig, for at danne ny flok med to nye hunner fra Tyskland samt parkens fire hanner. To af dyrepasserne tog med og har optaget en lille videodagbog undervejs - se med her.

Read more
Monday 23.01-2017

Stor russisk bjørn på vej

De første billeder af den russiske hanisbjørn, der i løbet af februar eller marts kommer til Zoologisk Have København, er netop landet i Zoo. Og der er tydeligvis tale om en stor bjørn, der skal fylde pladsen efter Zoos hanisbjørn ud.

Read more
Friday 20.01-2017

Fornem pris til Zoo-dyrlæger

Chefdyrlæge i Zoologisk Have Carsten Grøndahl og forhenværende chefdyrlæge samme sted Erik Eriksen er blevet tildelt Danske Dyrlægers Forsikringsforenings Hæderspris.

Read more
Wednesday 18.01-2017

Drægtig galago

Fire galagoer fra Natzoo var i dag til sundshedstjek på lægeklinikken. Og en af dem ser ud til at være drægtig.

Read more
Thursday 12.01-2017

Flyttedag

Torsdag morgen kl. 9 forlod hanisbjørnen Ivan Zoologisk Have i København efter ti år i Den Arktiske Ring.

Read more
Tuesday 10.01-2017

Girafunge død af bughindebetændelse

Hungiraffen, der natten til søndag blev født i Zoologisk Have København, led af en alvorlig bughindebetændelse, og i løbet af mandagen blev det klart, at Zoos dyrlæger ikke kunne redde ungen.

Read more
Sunday 08.01-2017

Giraf født natten til søndag

Dyrepasserne blev i morges mødt af en knap to meter høj girafunge, der efter alt at dømme er blevet født tidligt på natten. Dyrepasser Jesper Jacobsen fortæller: "Den stod op og pelsen var fin og tør, så jeg vil skyde på, at den er født tidligt på natten."

Read more
Friday 06.01-2017

63 flamingoer til fodpleje og sundhedstjek

Der var fuldt hus i fritflyvningsvolièrens køkken, da seks dyrepassere og tre dyrlæger gav samtlige 63 flamingoer deres årlige sundhedstjek.

Read more
Friday 06.01-2017

Isbjørnerokade

Zoos hanisbjørn Ivan flytter i næste uge til Skandinavisk Dyrepark. Men allerede i løbet af et par måneder er der nyt selskab til hunisbjørnen Noel.

Read more
Thursday 05.01-2017

Elefanter med kolde ører

Nok er de kendt som tykhuder, men elefanter kan også mærke kulden. Se med i videoen her, hvor dyrepasser Rasmus Pedersen fortæller, hvordan det er at være elefant, når frosten bider.

Read more
Thursday 22.12-2016

Sådan lyder det, når 100 flagermus står op

Hør hvordan det lyder, når 100 flagermus står op til en ny nat. I Natzoo er der vendt rundt på døgnet, så du kan se de nataktive dyr, når Zoo er åben. Men før kl. 10 hvor lyset slukkes, vågner flagermusene op, når der skal fodres og gøres rent.

Read more
Tuesday 20.12-2016

Travl dag på dyrlægeklinikken

17 dødningehovedaber var i dag til deres årlige sundhedstjek. Fire fik hevet en dårlig tand ud, og en blev sat på observation.

Read more
Monday 19.12-2016

Sjælden fødsel hos vombatterne

Dyrepassere har netop konstateret, at Zoos ene vombathun har en unge i pungen. Og det er lidt af en sensation.

Read more
Thursday 15.12-2016

Da Google gjorde Zoo døgnåben

Uanset tidspunktet kan du med Google Street View nu gå på opdagelse ad Havens stier blandt vilde dyr og glade gæster, og endda gennem tunnellen i Den Arktiske Ring. Prøv det her.

Read more
Wednesday 14.12-2016

Mød Yala!

Zoos Facebookbrugere har stemt: Den lille flodhestehun skal hedde Yala - der også er navnet på en flod i Kenya.

Read more
Friday 02.12-2016

Efter to måneder: Okapien laver sin første lort

Den sjældne okapiunge, hvis fødsel blev fulgt live via webstream den 1. oktober i år, har præcis to måneder efter sin fødsel haft afføring for første gang.

Read more
Tuesday 29.11-2016

400 fugle vaccineret mod influenza

I løbet af tre dage har Zoos to dyrlæger vaccineret 400 fugle mod fugleinfluenza. I dag var turen kommet til de sortkindede dværgpapegøjer.

Read more
Monday 28.11-2016

Flodhesteungen kønsbestemt og chippet

Den fire dage gamle flodhesteunge fik i dag besøg af dyrlægen for første gang. Han skulle chippe ungen, give den et hurtigt sundhedstjek og kønsbestemme den. "Vi havde på fornemmelsen, at det var hun - og det viste sig at være rigtigt," sagde dyrlæge Carsten Grøndahl efterfølgende....

Read more
Monday 28.11-2016

Chimpanseunge død natten til mandag

Chimpanseungen, der blev født for en uge siden, blev i morges konstateret død af dyrepasserne. Som en del af chimpansens naturlige adfærd holder moren fast i ungen et stykke tid endnu, og det har derfor endnu ikke været muligt at undersøge ungen nærmere og finde dødsårsagen.

Read more
Thursday 24.11-2016

Nyfødt flodhest overrasker alle

Dyrepasser Brian Stefanski var den første, der mødte ind i flodhestehuset i morges, og til hans store overraskelse var der ikke tre men fire flodheste i stalden. Den ene hun havde i løbet af natten født en velskabt unge på 40-50 kg.

Read more
Tuesday 22.11-2016

Ny rød panda i Zoo

Den røde panda er tilbage! Pandaanlægget har stået tomt et par måneder, men nu er en rød hunpanda fra Frankrig flyttet ind. Se med da pandaen fik et sidste lægetjek, inden den blev lukket ud, og hør om flere røde pandaer er på vej.

Read more
Monday 21.11-2016

Nyfødt chimpanseunge

Lørdag morgen blev dyrepasserne hos chimpanserne mødt af en overraskelse: Den drægtige hunchimpanse Djema havde i løbet af natten født en unge. Kun for ganske nylig konstaterede dyrepasserne, at chimpansen var drægtig, og det er da også første gang i 20 år, at Djema bliver mor.

Read more
Thursday 17.11-2016

Chimpanse til tandlægen

Den 37 årige hunchimpanse Jenny har haft lidt problemer med tænderne den sidste tid. Derfor var det i dag blevet tid til et besøg hos tandlægen. Men først skulle dyrepasser Hanne sørge for, at Jenny blev bedøvet helt uden stress.

Read more
Sunday 13.11-2016

Løve dissekeret

I weekenden blev to af Zoos unge løver dissekeret foran et interesseret publikum. Ingen af de to løver havde fundet plads i avlsprogrammet, og deres tid i flokken var derfor rindet ud. Dyrlæge Mads Bertelsen fortæller her i videoen mere om, hvorfor de to løver er blevet aflivet, og hvad de bliver brugt til.

Read more
Wednesday 09.11-2016

Elefant smadrer kæmpegræskar

De over 200 kg tunge kæmpegræskar fra Tivolis halloween-udstilling var ingen sag at smadre for elefanterne i dag. Der blev både trampet på, sparket til og ædt af de store saftige græskar, som er god aktivering for elefanterne.

Read more
Monday 07.11-2016

Drægtig chimpanse

Zoos ene hunchimpanse har ikke haft unger de sidste 20 år. Chimpansepasserne blev derfor glædeligt overraskede, da de en dag kunne konstatere, at maven var vokset - og humøret var ændret.

Read more
Friday 04.11-2016

Okapiungen møder sin far

Okapiungen vovede sig forleden ud af stalden for første gang. Og hunokapien fik pludselig travlt, da ungen opdagede sin far på den anden side af hegnet og løb hen for at hilse på.

Read more
Wednesday 02.11-2016

Halloween-overraskelse til chimpanserne

De mange græskar fra årets Halloween-udsmykning gik ikke til spilde: Se hvordan det gik, da chimpanserne fik 20 store græskar til at æde og lege med.

Read more
Saturday 15.10-2016

Dykkerantilope dræbt af ræv

Zoos røde dykkerantilope, der delte anlæg med okapierne, er blevet bidt ihjel. Christina Hvilsom, der til daglig arbejder med populationsgenetik i Zoo, har via DNA-prøver slået fast, at det med 99 % sandsynlighed er en ræv, der står bag. Det er ikke usædvanligt at byræve er på strejftog i Zoo, men det er sjældent, at ræve angriber så stort et dyr s...

Read more
Monday 10.10-2016

Okapiungen får sit første dyrlægetjek

Ni dage gammel fik okapiungen sit første besøg af dyrlægen. Han skulle indsætte den obligatoriske chip, veje den, tage en blodprøve og kønsbestemme den.

Read more
Thursday 06.10-2016

Mød ungen en uge efter fødslen

Det er snart en uge siden okapiungen kom til verden, og de første dage er gået rigtig godt. Kom med tæt på ungen her og hør dyrepasseren fortælle, hvad der skal ske de næste par uger i okapistalden.

Read more
Saturday 01.10-2016

Sjælden okapifødsel

Okapiungen er netop kommet til verden! Se hele fødslen her og hør en glad dyrlæge fortælle, hvordan det er gået.

Read more
Tuesday 27.09-2016

Okapiungen snød os

Vi har alle fulgt okapien og ventet den kommende fødsel med spænding – dog ser det ud til, at vi kommer til at vente lidt endnu. Den vellykkede parring har nemlig fundet sted i smug og langt senere end først observeret. Derfor tyder det nu på, at ungen i stedet melder sin ankomst sidst på året.

Read more
Monday 19.09-2016

Dyrlæge tjekker girafungen

Dyrlæge Mads Frost Bertelsen har i dag sammen med to dyrepassere tilset den unge hangiraf. For det var en han, hvilket blev helt tydeligt, da moren blev lukket udenfor, og den unge giraf gav sig til at tisse.

Read more
Friday 16.09-2016

Giraf født i åbningstiden

Gæster og ansatte i Zoo fik fredag eftermiddag en ekstra oplevelse: Havens ene hungiraf fødte en velskabt unge midt i åbningstiden.

Read more
Thursday 08.09-2016

Det vrimler med edderkopper – eller gør det?

For øjeblikket kan må få fornemmelsen af, at de danske husedderkopper er ved at indtage vores hjem og haver. De pibler frem bag sofaen, og en tur i haven ender næsten med sikkerhed med et klæbrigt spind om ansigtet. Men er der egentlig flere edderkopper lige nu end normalt? Fobibehandler Mikkel Georg giver svaret.

Read more
Thursday 18.08-2016

Ny hanbavian til flokken

Tre tyske bavianer er blevet introduceret til resten af bavianflokken i Zoo. Se med når den nye hanbavian lukkes sammen med flokken, og se et sidste dyrlægetjek inden sammenlukningen.

Read more
Thursday 18.08-2016

Ung hanløve til Brasilien

Den ene af Zoos unge hanløver er netop sendt på en lang rejse: Sammen med to unge hunner fra en anden Zoo skal han nemlig danne grundlag for en ny løveflok i São Paulo Zoo i Brasilien.

Read more
Tuesday 16.08-2016

Hangiraf aflivet

Zoos unge hangiraf er blevet aflivet. Giraffen havde nået den alder, hvor han naturligt begyndte at tage kampen op mod sin far - flokkens store han. Girafferne yngler rigtig godt i de europæiske zoologiske haver, så det har ikke været muligt finde plads til den unge han i det internationale avlsprogram.

Read more
Monday 01.08-2016

Hunchimpanse død efter 45 år i Zoo

Zoos næstældste dyr, hunchimpansen Trunte, er død efter et slagtilfælde. Trunte har været en del af chimpanseflokken siden 1971, hvor hun ankom et par år gammel.

Read more
Tuesday 05.07-2016

Nyfødt impala chippes

Den første i rækken af op til otte impalakalve har været til det obligatoriske dyrlægetjek. Se med i videoen her, hvor du også kan se, hvordan moderen reagerer, når mor og kalv lukkes sammen efter den korte adskillelse.

Read more
Sunday 26.06-2016

Flamingoæg klækker

Flamingoæggene er nu begyndt at klække efter en periode i rugemaskinen. Derfor skulle de lægges tilbage hos forældrefuglene, der i mellemtiden har ruget på gipsæg. Se med her, hvor ungen er på vej ud af ægget.

Read more
Wednesday 01.06-2016

Første variunge i Zoo

For første gang i Zoo, har de sort/hvide varilemurer fået en unge. Arten er kritisk truet i naturen grundet svind af levesteder og jagt, så det er rigtig glædeligt, at der nu er kommet et nyt individ til avlssamarbejdet. Se video med dyrepasseren, der viser ungen frem her.

Read more
Thursday 26.05-2016

Flamingoer ruger på gipsæg

Flamingoerne ruger i øjeblikket intetanende på æg lavet af gips. Deres egne æg er nemlig lagt i rugemaskine for at undgå, at de triller ud af reden og smadres. Når æggene begynder at klække, lægges de tilbage, så flamingoerne kan opfostre ungen. Se med her, hvor dyrepasseren bytter æggene ud....

Read more
Monday 21.03-2016

Brunbjørneunger ude for første gang

En håndfuld gæster fik forleden en ekstra oplevelse, da de tre brunbjørneunger kortvarigt var ude af hulen. Ungerne blev født 1. januar og har siden da opholdt sig sammen med moren i hulen, men forårssolen fik lokket både mor og unger ud.

Read more
Tuesday 01.03-2016

Rød panda får ny berigelse

I øjeblikket er de røde pandaer ekstra aktive i anlægget. De har nemlig fået ny berigelse i form af et gennemsigtigt rør, som de skal kravle gennem for at finde foder. På den måde tager det længere tid for pandaerne at finde og indtage føden ligesom i naturen.

Read more
Friday 05.02-2016

Hvorfor taber rensdyr geviret?

Hvad bruger rensdyrene geviret til og hvorfor taber hannerne det før hunnerne? Kom med på besøg i rensdyrfolden og få svarene når dyrepasseren fortæller om rensdyrenes flotte krone. Få også forklaringen på hvorfor det kan se blodigt ud, når geviret gror ud igen.

Read more
Thursday 07.01-2016

Fryser løver om vinteren?

Selvom man ikke forbinder løver med snevejr, er det ikke fordi de fryser. Dog skal der lidt særlige forberedelser af anlægget til, når vinteren melder sig.

Read more
Sunday 06.12-2015

Vombatter udforsker kænguruanlæg

Vombatterne mødte for nylig kænguruerne helt tæt på, da de for første gang udforskede græsarealet i Tasmanien. Hunnen førte an og de to vombatter undersøgte nysgerrigt alle afkroge af anlægget. Vombatterne vil i begyndelsen gå sammen med kænguruerne i kortere perioder, så husk at holde øje om de er ude, når du går gennem Tasmanien. Se vombatterne ...

Read more
Wednesday 02.12-2015

Isbjørn lukkes ud efter gårsdagens hændelse

Efter gårsdagens hændelse, hvor en mand sprang ind i Den Arktiske Ring, blev hanisbjørnen i morges lukket ud som normalt. Isbjørnen fik lidt ekstra snacks, der var placeret rundt omkring i anlægget og gik til dem med helt normal og rolig adfærd. Kom med bag kulissen i Den Arktiske Ring og hør dyrepasseren give en status på isbjørnen, som i dag vir...

Read more
Sunday 29.11-2015

Tigerunge aflivet

Efter grundige undersøgelser hos dyrlægen er han-tigerungen blevet aflivet. Ungen havde udviklet motoriske problemer, så den ikke kunne gå, og derudover var den blind. De første mange uger af en tigers liv er den ude af stand til at bevæge sig almindeligt; den maver sig frem. Således blev begge ungers bevægelser vurderet som normale, da de blev chi...

Read more
Thursday 12.11-2015

Dværghjorteunge født

En dværghjort er netop blevet født i Tropezoo. Dværghjorten er verdens mindste klovdyr, og ungen er på størrelse med en mus, når den bliver født. Når hunnen har født, bliver hun parret igen, hvilket betyder, at hun næsten altid er drægtig.

Wednesday 11.11-2015

Sneugler kan nu opleves i nyt anlæg

Det nybyggede anlæg til sneugler og polarræve er nu godkendt, og de to sneugler kan endelig ses af publikum. Anlægget ligger mellem det gamle isbjørneanlæg og børnelegepladsen i Norden, og er bygget op med en voliereoverdækning samt klippehylder, grene og fremspring, som sneuglerne kan opholde sig på....

Read more
Tuesday 10.11-2015

Vombatter ude for første gang

Vombatterne har netop været udenfor i Tasmanien-anlægget for første gang. På vombatternes første tur udenfor blev der snuset nysgerrigt til jordbunden og undersøgt afkroge, imens de grå kæmpekænguruer kom helt tæt på for at observere deres nye naboer.

Read more
Friday 06.11-2015

Besøg fra Tacugama Chimpanzee Sanctuary

Zoo støtter Tacugama Chimpanzee Sanctuary i Sierra Leone og har netop haft besøg af stedets leder, Sofie Meilvang. I videoen her fortæller hun om arbejdet med at bevare de truede vestafrikanske chimpanser og hvordan ebola stadig er et problem. Du kan også hjælpe chimpanserne – se hvordan på Tacugamas hjemmeside....

Read more
Tuesday 03.11-2015

Rød dykkerantilope flyttet i okapistald

Den røde dykkerantilope er endelig kommet ud af sin karantæne og kan nu ses i okapistalden når den er åben. Antilopen fik inden flyttet et lille tjek af dyrlægen, som skulle registrere chippen og se resultatet af tuberkulosetesten. Antilopen vil løbende få adgang til udeanlægget alene, men vil senere gå fast sammen med okapierne. Se den nye dyrea...

Read more
Monday 02.11-2015

Vombatterne er ankommet

Byd velkommen til en helt ny dyreart i Zoo! Vombatterne er netop ankommet fra Australien og vil gå i karantæne lidt tid, inden de kan ses i det nye Tasmanien. I denne video kan du i mellemtiden komme helt tæt på og høre Androo Kelly fortælle om arten. Androo er ejer af Trowunna Wildlife Park i Australien, hvor de 4 vombatter (2 hanner og 2 hunner)...

Read more
Thursday 29.10-2015

Næsehorn flytter midlertidigt i elefanthus

Udbygningen af et nyt publikumsområde mellem næsehorns- og girafstalden skal til at begynde, og derfor vil næsehornene fremover være at se i hanelefantens udeanlæg. I mellemtiden går hanelefanten med hunelefanterne i deres anlæg. OJD Fonden har sponsoreret udbygningen der omfatter en mindre ombygning af næsehornsstalden, opbygning af et nyt publi...

Read more
Wednesday 28.10-2015

Elefanter flytter til Napoli Zoo

Den 27. oktober var en stor flyttedag i Zoo. Hunelefanterne Win Thida og Jula blev nemlig blevet sendt af sted til Napoli Zoo, hvor de skal bo i et helt nyrenoveret anlæg. Hør her dyrepasseren fortælle hvorfor elefanterne skal flytte og dyrlægen forklare, hvordan man transporterer de store dyr.

Read more
Sunday 25.10-2015

Zoo har vundet Børn i Byen Prisen 2015

Zoo har netop vundet Børn i Byen Prisen 2015 i kategorien "Bedste Oplevelse". Direktør Steffen Stræde tog imod prisen til prisuddelingen på Glyptotektet den 25. oktober og takkede Danmarks børnefamilier for den store opbakning. Zoo vil fortsat arbejde aktivt for, at give børn den bedste og mest lærerige oplevelse i København af dyrene og naturen....

Thursday 22.10-2015

Elefanter får lægetjek inden afrejse

Kom med helt tæt på hunelefanterne Jula og Win Thida! De to hunner skal i næste uge til Napoli Zoo og har derfor haft besøg af dyrlægen, for at få foretaget et helbredstjek. Dyrlægen har både lavet snabelskyl og har taget blodprøver for at teste for tuberkulose og andre sygdomme. Kom med bagom lægetjekket her og hør også kurator Flemming Nielsen f...

Read more
Monday 12.10-2015

Hvordan forvaltes dyrebestanden?

Odense Zoo aktualiserer i øjeblikket debatten om moderne zoodrift. Odense Zoo er ligesom København Zoo medlem af den europæiske forening for zoos og akvarier, der opretholder nogle etiske retningslinjer for forvaltningen af dyrebestanden. Vil du vide mere, så læs med her, hvor videnskabelig direktør Bengt Holst beskriver baggrunden for den moderne ...

Read more
Sunday 04.10-2015

Dagbog fra Zackenberg

Zoolog Mikkel Stelvig er taget til forskningsstationen Zackenberg i Nordøstgrønland sammen med chefdyrlæge Carsten Grøndahl. Her skal de fortsætte overvågningen af områdets moskusokser, der bliver fulgt tæt - både via GPS-halsbånd og ved ekspeditioner som denne. Læs med i Mikkel Stelvigs dagbog, når han fortæller om strabadserne ved at indfange, b...

Read more
Tuesday 29.09-2015

Ny dyreart i Zoo: Rød dykkerantilope

En helt ny dyreart er netop ankommet til Zoo: Den røde dykkerantilope. Antilopen er en hun og kommer fra Berlin Zoo. Den vil gå i karantæne i ca. 4 uger, inden den bliver lukket ud sammen med okapierne. Vi forventer også at få en hanantilope på et senere tidspunkt, som kan danne par med hunnen.

Read more
Tuesday 29.09-2015

Røde pandaunger kan nu ses i anlægget

Langt om længe har de tre røde pandaunger bevæget sig ud af hulen og kan nu ses i anlægget. Ungerne er cirka halvt så store som deres forældre og er først fuldt udvoksede, når de bliver 1 år gamle. Ungerne vil holde sig til moderen, indtil hun igen er klar til at parre sig. Pandaerne er sky, så du skal holde særligt øje formiddag og aften, hvor de...

Read more
Monday 28.09-2015

Nyfødte tigerunger

Huntigeren i Zoo har netop født to tigerunger. Vi kender endnu ikke deres køn, da dyrepasseren kun har kigget hurtigt ind til dem i buret. Om et par uger vil dyrlægen chippe og kønsbestemme ungerne. Følg med på vores facebookside, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden, hvis du vil være blandt de første, der ser ungerne i anlægget....

Read more
Tuesday 22.09-2015

Tasmanien åbner

Tasmanien byder på en række nye oplevelser for både dyr og mennesker. Læs med her, se Tasmanien fra oven og mød de nye beboere.

Read more
Sunday 20.09-2015

Fra dressurhest til løvemad

Flere hesteejere vælger at donere deres hest til Zoo. Få et kig ind i Zoos foderkøkken, hvor hestene bliver forvandlet til løvemad.

Read more
Wednesday 22.07-2015

Løveunger æder kød

Første kuld løveunger er nu rigtigt begyndt at spise kød. Ungerne fodres sammen med løvinderne udenfor og får altid hele stykker kød med ben i. Et godt gnaveben er fuldt af vitaminer, mineraler og kalk, og så er det med til at holde løvernes tænder sunde.

Read more
Monday 20.07-2015

Opbrud i elefantflokken og unge på vej

Den kommende elefantfødsel er første led i en helt ny flokstruktur blandt elefanterne. Hannen Tonsak skal som del af det europæiske avlssamarbejde til Sverige, mens de to hunner WinThida og Jula flytter til et nyrenoveret anlæg i Napoli.

Read more
Tuesday 14.07-2015

Amurleoparden genudsættes i naturen

Zoological Society of London (ZSL) har for kort tid siden oplyst, at planen for at genintroducere amurleoparden i Østrusland nu bliver realiseret. Stedet for genintroduktionen bliver Lazovsky Zapovednik (Naturreservat) i Sydøstrusland.

Read more
Tuesday 23.06-2015

Anlæg med nødudgang

I naturen vil polarræve, sneugler og bjørne tilfældigt støde på hinanden som led i en naturlig fordeling af nicher og overlevelsesmuligheder. I et forsøg på at genskabe den slags møder, til glæde for både dyr og publikum, har Zoo bygget et nyskabende zoologisk anlæg, hvor polarræven og sneuglen finder en balanceret sameksistens, og hvor bjørnen ...

Read more
Tuesday 09.06-2015

Rensdyrkalve møder flokken

Rensdyrungerne er snart klar til at møde resten af flokken. Ungerne har gået i baggården med hunnerne for at kunne die i fred og blive sikre på benene. De er nu, efter nogle uger bagved, i fuldt firspring og klar til at boltre sig på mere plads.

Read more
Monday 01.06-2015

Zoonyt kan nu læses på tablet

Den digitale version af magasinet Zoonyt er nu klar til download! Få masser af dyreviden og flotte billeder, videoer og lydoptagelser med dyrene direkte på din tablet helt gratis – alt du skal gøre er at hente app’en ”Zoonyt” i Appstore eller i Google Play Butik.

Friday 27.02-2015

Tasmanien på vej

Lige nu er svejsegnister og gravkøer det mest spektakulære på den øverste del af den sydamerikanske pampas. En tredjedel af pampassen er sammen med myreslugerens og præriehundenes tidligere hjemsted nemlig ved at blive omdannet til helt nyt anlæg for tasmanske dyr, der forventes at åbne senere i år. ...

Read more
Saturday 24.01-2015

Næsehornsungen er født

Den længe ventede næsehornsunge kom velskabt til verden i Zoo i morges omkring kl. 8. Fødslen forløb uden problemer, og både mor og kalv har det godt. Kort efter fødslen kom den lille han op på benene med lidt hjælp fra sin mor og vaklede rundt for at finde fodfæste i det bløde hø. ...

Read more
Wednesday 21.01-2015

Hanisbjørnen vender snart tilbage

Siden isbjørnene parrede sig i foråret 2014 har Zoo holdt øje med, om hunisbjørnen skulle vise tegn på drægtighed. Selvom hun har opholdt sig en del i fødehulen, ser det dog ikke ud til, at der kommer isbjørneunger i denne omgang. Dette betyder, at hanisbjørnen snart vender tilbage til Zoo. ...

Read more

ARKIV: NYHEDER FRA FØR 2015

Tuesday 16.12-2014

Flodhesteungen død ved uheld

Read more
Wednesday 26.11-2014

Elefantungen Khao Sok død af akut sygdom

Read more
Friday 19.09-2014

Zoodyrlæge udnævnt til professor

Read more
Monday 15.09-2014

Ny flodhesteunge i Zoo

Read more
Friday 08.08-2014

Ro til måske drægtig isbjørn

Read more
Tuesday 05.08-2014

Smukt kattedyr som rottefænger

Read more
Wednesday 23.07-2014

Flamingo fra Odense Zoo

Read more
Thursday 26.06-2014

Fuld fart på sommerferien i Zoo

Read more
Wednesday 11.06-2014

Nyt anlæg

Read more
Monday 26.05-2014

Bengt Holst er Årets Københavner

Read more
Thursday 24.04-2014

Kæmpepanda til København Zoo

Read more
Wednesday 26.03-2014

Why Copenhagen Zoo made a change in the lion pride

Read more
Wednesday 26.03-2014

Derfor skete der et generationsskifte hos løverne nu

Read more
Tuesday 25.03-2014

Zoo har fået en ny løvehan

Read more
Wednesday 19.03-2014

Gamle kendinge er tilbage i Flodhestehuset

Read more
Wednesday 05.03-2014

Reservat for truede gyldne løveaber hærget af voldsom skovbrand

Read more
Wednesday 26.02-2014

Erhvervstalenter fra hele verden skal booste Zoos forretning

Read more
Sunday 09.02-2014

Why Copenhagen Zoo euthanized a giraffe

Read more
Wednesday 05.02-2014

Derfor afliver Zoo en giraf

Read more
Wednesday 05.02-2014

Zoos bæltedyr er drægtigt

Read more
Monday 06.01-2014

Zoos krokodiller har haft falsk identitet

Read more
Wednesday 04.12-2013

Zoo bliver djævlenes advokat

Read more
Thursday 28.11-2013

København Zoo slår publikumsrekord længe før nytår

Read more
Tuesday 19.11-2013

Zoos gæster vinder guld for gavmildhed

Read more
Friday 01.11-2013

En ny tapir er kommmet til verden

Read more
Friday 01.11-2013

Historisk elefantmøde i Zoo

Read more
Friday 25.10-2013

Danske polarforskere kan afsløre moskusoksens gåde

Read more
Thursday 03.10-2013

Zoo har vundet Frederiksberg Virksomhedspris 2013

Read more
Wednesday 25.09-2013

Webcam fra Zoos Elefanthus er en kæmpe succes

Read more
Monday 16.09-2013

Klokke skal igen markere lukketid i Zoo

Read more
Wednesday 28.08-2013

Elefantunge døde af hjertefejl

Read more
Wednesday 28.08-2013

Zoos ene huntiger med unger flytter til Knuthenborg

Read more
Wednesday 21.08-2013

Følg elefantfødsel online

Read more
Wednesday 14.08-2013

Thailands ambassadør præsenterede elefantfilm i Zoo

Read more
Tuesday 13.08-2013

Zoo gør klar til elefantfødsel

Read more
Wednesday 31.07-2013

Man kan komme langt med godbidder og kradsebørster

Read more
Wednesday 17.07-2013

Nu er Zoos løveunger kommet ud

Read more
Thursday 04.07-2013

Ny flodhestehan ankommet til Zoo

Read more
Thursday 04.07-2013

Lille ny girafunge født i Zoo

Read more
Thursday 04.07-2013

Al begyndelse er svær

Read more
Wednesday 19.06-2013

Ny myreslugerunge

Read more
Friday 07.06-2013

Verdenssensation tasmanske djævle

Read more
Tuesday 04.06-2013

Nu er tigerfamilien samlet

Read more
Tuesday 04.06-2013

Zoos rensdyrkalve stopper i børnehaven

Read more
Wednesday 29.05-2013

Zoos tigerunger kommer ud torsdag

Read more
Tuesday 21.05-2013

Zoos strandtudser yngler

Read more
Tuesday 07.05-2013

Elefanterne kommer ud

Read more
Tuesday 07.05-2013

Næsehorn er nu udryddet i Mozambique

Read more
Wednesday 24.04-2013

Adoption redder abeunge

Read more
Wednesday 24.04-2013

Det vrimler med kattekillinger i Zoo

Read more
Wednesday 10.04-2013

Zoo forskning skaber håb for chimpanser

Read more
Thursday 04.04-2013

Zoo er Nordens bedste dyrepark

Read more
Tuesday 26.03-2013

Sjælden skaberaktapir er atter drægtig

Read more
Monday 11.03-2013

Elefantungen navngivet af thailandsk kronprinsesse

Read more
Thursday 07.03-2013

Truet leopard fanget i Zoos fotofælde

Read more
Tuesday 26.02-2013

Sensationel elefantfødsel i Zoo

Read more
Thursday 21.02-2013

Zoo nomineret til Nordens bedste zoo

Read more
Friday 04.01-2013

Den Arktiske Ring åbner

Read more
Wednesday 12.12-2012

Myreslugersensation i København Zoo

Read more
Thursday 15.11-2012

Fire nye pungdjævle til Zoo

Read more
Sunday 28.10-2012

Bengt Holst formand for Dyreetisk Råd

Read more
Thursday 27.09-2012

Ro i elefantflokken

Read more
Friday 14.09-2012

Alkene er landet

Read more
Tuesday 11.09-2012

Elefantgenforening i Zoo

Read more
Monday 13.08-2012

Zoo vinder pris for bedste børneoplevelse

Read more
Wednesday 11.07-2012

Ulykke i Zoos tigeranlæg

Read more
Thursday 05.07-2012

Nyt zebraføl

Read more
Thursday 07.06-2012

Zoos vildkatvideo er verdenssensation

Read more
Friday 25.05-2012

Elefantfest i Zoo

Read more
Tuesday 15.05-2012

Fornem pris for at redde klokkefrøen

Read more
Tuesday 03.04-2012

Zoo leverer elefantlort til hval

Read more
Wednesday 21.03-2012

Sommerfuglesværm i Zoo

Read more
Monday 19.03-2012

84.000 kroner til menneskeaberne

Read more
Wednesday 07.03-2012

Fra paradis til konkrete projekter

Read more
Thursday 23.02-2012

Zoo gør palmeolie grønnere

Read more
Wednesday 22.02-2012

Rejsebrev fra Java og Sumatra

Read more
Wednesday 01.02-2012

Ny direktør

Read more
Wednesday 07.12-2011

Tapirfødsel i Zoo

Read more
Thursday 18.08-2011

Ny direktør i Zoo

Read more
Friday 05.08-2011

Prinsgemalens elefant flytter til Zoo

Read more
Tuesday 21.06-2011

Flamingoerne får luft under vingerne

Read more
Thursday 10.03-2011

Zoo samarbejder med United Plantations

Read more
Tuesday 01.03-2011

Zoos direktør går på pension

Read more
Tuesday 05.01-2010

phd-coevolution

Read more