o

Facts om Mara


Navn: Mara

Videnskabeligt navn: Dolichotis patagona

Vægt: 8-9 kg

Højde: 70-75 cm

Levealder: 10-15 år

Drægtighed: 90-93 dage

Antal unger: 1-3 stk.

Fødselsvægt: 400-450 gram

Kønsmoden: Hanner: 6 måneder, hunner: 2 måneder

Føde: Græsser

Art: Pattedyr

Maraen er i familie med marsvinet, men ligner mere en hare. Derfor hedder den også pampasharen. Maraen er en forholdsvis stor gnaver med lange, meget tynde ben. Pelsen er lys brun på undersiden og mørkere på oversiden. På brystet og under halen er den hvid. Maraen flygter på samme måde som haren: I stærk fart med høje siksakhop. Den føder få og højt udviklede unger, som kun dier et par gange i døgnet.

Maraer græsser i flokke på de store pampasområder og danner par for livet. Hunnen graver en hule under jordoverfladen, hvor ungerne fødes og opholder sig de første 11 uger. Når de vokser til, kalder hunnen på dem for at få dem op og gradvist vænnet til området omkring hulen.