o

Facts om Leopard


Navn: Leopard

Videnskabeligt navn: Panthera pardus orientalis

Vægt: 35 - 60 kg

Højde: -

Levealder: 15 - 20 år

Drægtighed: 3 mdr.

Antal unger: 1 - 4 stk.

Fødselsvægt: -

Kønsmoden: ca. 3 år

Føde: Rådyr, Sika, Hare, Grævling og Moskushjort

Art: Pattedyr

Leoparden er den af de store katte, der har størst udbredelse. Der findes leoparder næsten overalt i Afrika, i store dele af Asien, fra Tyrkiet over Mellemøsten til Indonesien og Rusland. Leoparden trives i næsten alle former for landskab - fra tropisk regnskov, tempererede skove og ørken til bjergområder op til 5,5 km over havets overflade.

Med så stort et udbredelsesområde udvikles der en naturlig variation i både udseende og adfærd. Der opstår geografiske racer, tilpasset til de forskellige levesteder.
Amurleoparden lever i Ussuri - den sydøstlige tip af Rusland, som er et kæmpemæssigt land-område, hvor størstedelen er dækket af skov. Når den fugtige og varme monsun om sommeren blæser fra Stillehavet, kan temperaturen nå op på 40 grader. Om vinteren strømmer iskold luft ned fra Sibirien, og temperaturen kan falde til -30 grader. Under disse ekstreme forhold lever de sidste vilde 40 amurleoparder og 400 amurtigre. Kattene har fået navn efter floden Amur, der danner grænse mellem Rusland og Kina.


Biologi

Med sin meget tykke vinterpels og store rosetter er amurleoparden forskellig fra den mere almindelige afrikanske leopard. Af udseende minder amurleoparden næsten om en brun sneleopard.