o

Zoo er en del af EAZA-kampagnen "Lad det gro", der i 2016 og 2017 har til formål at fremme lokal biodiversitet.

Fokus på biodiversitet 2016 - 2017

Naturen bliver fattigere

Dyr i skovbunden, under træernes bark, i søerne, på tagene og i haverne er mindst lige så spændende og forunderlige som de store dyr, vi kender fra Afrikas savanne eller Brasiliens regnskove.

Der er mange forskellige dyr og planter i naturen. Når vi bygger byer og dyrker afgrøder, falder antallet af dyre- og plantearter. Naturen bliver fattigere. Men det rige dyreliv kan heldigvis vende tilbage, hvis naturen får lov at gro vildt igen.

Lad det gro

Lad det gro er en kampagne, der skal styrke biodiversitet lokalt. Kampagnen er et samarbejde mellem den europæiske zoounion (EAZA), det europæiske netværk af forskningscenter (Ecsite) og botaniske haver (BGCI).

Tanken bag Lad det gro er, at alle kan hjælpe - du kan også gøre noget. Læs mere om hvordan nedenfor.

Hvad er biodiversitet?

Biodiversitet er et udtryk for variation og mangfoldighed i den levende natur. Altså hvor meget forskelligt liv, der lever i en naturtype - fx skov eller eng. Det kan være dyr, planter, svampe og andre levende organismer.

Hvorfor er biodiversitet vigtigt?

Vi lever af naturen - og kan ikke klare os uden det, den giver os. En mangfoldig natur giver os medicin, fødevarer, foder til husdyr og hjælper med at holde drikkevandet rent.

Der er desuden god samfundsøkonomi i det. Medicin udviklet fra planter har en værdi af omtrent 250 milliarder kroner om året, koralrevene har en årlig værdi af 200 milliarder kroner som følge af fiskeri og turisme. Fiskeri alene har en global økonomisk værdi af mere end 350 milliarder kroner.

DEN VILDE BAGGÅRD

 

En baggård kan være mørk og grå, men sådan behøver det ikke at være. Se, hvad du kan gøre for at skabe en grøn oase midt i byen.

SKAB EN OASE

MERE LIV I HAVEN

 

Hvis du har en have, kan du tiltrække dyreliv. Insekter er vigtige bestøvere, og fuglene sikrer et lavt antal skadedyr i haven. Se hvordan du gør her.

TILTRÆK DYRELIV

LIVET PÅ TAGET

 

Levende natur kan være overalt - også på din tagterrasse. Det eneste, det kræver, er lidt krukker med blomster. Se hvordan du får liv på terrassen her.

GRO BLOMSTER TIL VEJRS

LET IT GROW

 

Zoo er en del af EAZA-kampagnen "Lad det gro", der har til formål at fremme biodiversitet lokalt. Læs mere om den internationale indsats på kampagnens hjemmeside her.

LET IT GROW