o

Kunstneren bag årets kunstplakat

Zoologisk Have har en lang plakattradition. I mere end 100 år er plakaterne blevet brugt til at skabe opmærksomhed omkring Havens attraktioner og dyr.

Giraffen har gennem årene været et meget populært motiv, også selvom det kan være svært for kunstnerne at få det langhalsede dyr til at passe til plakatformatet.

I år har den kendte danske kunstner John Kørner malet motivet til den nye girafplakat.

”Jeg vil gerne bidrage med mit maleri til, at Zoologisk Have kan opfylde nogle af de drømme og ideer, de har om at bevare og forøge bestanden af giraffer i Afrika” siger John Kørner om opgaven. ”Jeg synes, det er en fin tanke, at man ved køb af denne plakat støtter giraffers levevilkår i Afrika.”

Med sit billede er John Kørner med til at sætte fokus på det kedelige faktum, at antallet af giraffer i Afrika er gået kraftigt tilbage de seneste årtier. På under 15 år er bestanden gået fra 140.000 individer til højst 80.000.

Plakaten koster 299 kr. Heraf går 150 kr. til Zoos arbejde med at bevare savannens vilde giraffer.

Om John Kørner

John Kørner er uddannet på Kunstakadamiet i 1998 og er kendt for sine farvestrålende billeder, ofte i gule og violette nuancer. John Kørner har været med til at udsmykke Frederik d. VIII’s Palæ på Amalienborg og Skuespilhuset i København.

John Kørner er aktuel bl.a. med udstillingen LIFE ATTACKS YOU på Brandts i Odense.

Køb årets kunstplakat

 

Kunstplakaten koster 299 kr. og kan købes i Zoobutikken ved indgangen. 150 kr. fra hvert salg går til Zoos arbejde med at bevare savannens vilde giraffer.

 

Girafalarm

 

Få mere af vide om baggrunden for kampagnen og hvordan pengene hjælper Zoos arbejde med girafferne i Pilanesberg National Park i Sydafrika.

Læs mere

Hjælp de vilde giraffer

 

De sidste 15 år er bestanden af vilde giraffer faldet fra 140.000 til 80.000 dyr. Det er en stille katastrofe, som kun få kender til. Zoo sætter derfor fokus på bevarelsen af vilde giraffer i hele 2016.

Giv et bidrag