o

Fantastiske dyrefædre

Mødre er ofte først til at få æren, når det drejer sig om at passe og opdrage ungerne, men vi bør ikke glemme også at give fædrene lidt ros for deres indsats. De bedste fædre i dyreriget tager forældrerollen meget seriøst og vil gøre

alt for deres unger og mage. Lige fra at bære deres unger på ryggen i ugevis til at opvarte mødrene i stor stil. Mød her nogle af dyrerigets mest dedikerede fædre.

1. LØVE-FAREN

 

Hanløven har generelt et dårligt ry, når det kommer til forældrerollen. Han er kendt for at slappe dovent af i skyggen, mens løvinderne jager og passer unger. Dog træder han til, når det virkelig gælder. Er flokken i fare, vil han aggressivt beskytte sin flok – hvilket kan være en svær opgave for en enkelt løve.

Desuden skal han være meget overbærende og tålmodig med de mange unger, der leger, river og kravler rundt på ham, når han slapper af.

2. GYLDEN LØVEABE-FAREN

 

For gylden løveabehannen er forældrerollen bogstavelig talt en tung opgave. Fra ungerne er ca. 2 uger gamle, vil hannen bære dem på ryggen næsten 24 timer i døgnet. Det eneste tidspunkt, hunnen træder til, er, når ungerne skal die.

Efter 4 uger begynder ungerne at æde fast føde, og her er det også hannens job at mose føden og håndfodre dem. Hannen bærer på sine unger, indtil de er ca. 6-7 uger gamle.

3. FLAMINGO-FAREN

 

Flamingohannen er generelt både en god partner og far. Selv i flokke på tusindvis af fugle er flamingohannen monogam og holder sig til sin partner hele livet.

Når det er parringstid hjælper hannen hunnen med at finde reddeplads og bygge reden. Når hunnen har lagt sine æg, hjælper han også aktivt til med udrugningen og senere med pasningen af ungen.

4. HORNUGLE-FAREN

 

Hornuglehannen gennemgår en maraton-fødesøgning, mens hunnen ruger på æggene. Hunnen lægger nemlig æg om vinteren og er derfor nødt til at blive på reden for at sikre, at de ikke fryser.

Hannen skal skaffe meget føde, for hunnen er ca. 25 pct. større end han er, og han skal også selv æde en andel. Når æggene klækker, skal de sultne unger tilmed fodres. Hunnen kan først jage, når ungerne har fået dun og selv kan holde varmen.

5. DVÆRGSILKEABE-FAREN

 

Dværgsilkeabehannen tager sin faderrolle meget seriøst. Han begynder nemlig at tage sig af ungerne, så snart de bliver født og slikker dem rene, mens hunnen kommer sig efter fødslen.

Efterfølgende bærer han sine unger på ryggen i nogle uger og afleverer dem kun tilbage til moderen, når de skal die. Hanner er blevet observeret bære op til 4 unger på ryggen på én gang.

6. NANDU-FAREN

 

Det er suverænt nanduhannen, der ruger på æggene og passer ungerne. Han laver en bred jordrede, hvor hunnerne lægger deres æg i en fælles klynge.

Herefter er det nanduhannens job at passe på æggene og senere også ungerne, når de skal lære om voksenlivet, og hvordan man finder føde. Hunnen hjælper dog også lidt til en gang imellem.

KØB EN VILD GAVE TIL FARS DAG

 

Vis din taknemmelighed til din far for hans hjælp og kærlige tanker gennem det sidste år med en gave fra Zoo. Vi har masser af spændende, sjove, lærerige og vilde oplevelser, der passer både til din far, mand og bedstefar.

SE GAVER