o

En klimabiologs oplevelser

Antal ledige billetter eller ledige tider på dagen: 134

Dato: torsdag 04-05-2017

Tidspunkt: 19:00 - 21:00

Antal billetter

Normal pris

Medlemsnummer

Tak for din indtastning! Du kan nu købe denne vare til medlemspris.

Der er ikke nok billetter tilbage til den forespørgsel du laverHvordan fascination for dyr har betydning for fremtidens klima

- Og andre røverhistorier fra klimabiolog Astrid Bondes korte men begivenhedsrige liv.
Vilde dyr og store naturoplevelser er noget de fleste af os oftest ser gennem på TV- eller tablet skærm og ikke i den fri natur. Samtidig er det ofte drømmen om og længslen efter naturen, der kan få os til at se timevis af naturprogrammer i stedet for at komme ud i det fri.  

Det interessante er, at videnskaben viser hvor vigtigt det er for os mennesker at få gode oplevelser i naturen. Det har en signifikant positiv indvirkning på vores helbred og kan inspirere os til at prøve nye ting af - eller få mere ro på i den hverdag vi lever i. 

Derudover har flere forskere og naturforvaltere opdaget hvor vigtigt det er, at inddrage almindelige folk i forskning af naturen og klimaforandringer i såkaldte Citizen Science projekter. Der er altså brug for at mange flere, end kun forskerne, er med til at holde øje med naturen og de klimaforandringer vi oplever. Herhjemme i Danmark er der nu Citizen Science projekter der fokuserer på alt fra udvalgte arter og klimaudsving til plastic indsamlinger, og på globalt plan findes der mange tusinde lignende projekter.  

Spørgsmålet er hvordan vi kobler viden til følelserne og dermed handling til gavn for os selv og naturen. Dette oplæg handler om, hvordan oplevelserne er afgørende for at berøre os og inspirere os på et dybere plan end billeder, viden og film kan, og hvordan oplevelser hos os mennesker enkeltvis kan drive forskning og ny viden om natur og klimaforandringer på et global plan.

Kom til et spændende oplæg og hør om hvordan naturoplevelserne for Astrid M. Z. Bonde (PhD og klimabiolog), har ført til forskning i Afrikanske elefanter, Malaysiske tapirer og iskerner i Arktis. Hun har selv erfaret hvordan naturen har inspireret til større personligt mod og karriereskift. I dag arbejder hun med uddannelse, rejser og Citizen Science projekter.

 

Tak!

Gå til ZOOM - foredrag der kradser i hjernen

Døde dyr og udødelig kunst

Dato: Torsdag den 18. maj

Foredragsholdere: Abdi Hedayat & Christopher Jacob Ries

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90

Eske Willerslev fortæller

Dato: Torsdag den 31. august

Foredragsholder: Eske Willerslev

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90

Myter om dyr

Dato: Torsdag den 26. oktober

Foredragsholder: Anders Kofoed

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90

Okapien føder i morgen! -måske

Dato: Torsdag den 1. juni

Foredragsholder: Dyrlæge Mads Frost Bertelsen

Tid: 19.00-21.00

Pris med årskort: 90 kr.

Pris uden årskort: 120 kr.

Pris
medlemsprisDKK 90