o

Læs seneste nyheder om Giraf / Netgiraf

Her på siden kan du læse alle de artikler der er skrevet om Giraf / Netgiraf

Læs mere

Facts om Giraf / Netgiraf

Vægt / Højde / Levealder / osv..

Læs mere

Nyheder
mandag 19.09-2016

Dyrlæge tjekker girafungen

Dyrlæge Mads Frost Bertelsen har i dag sammen med to dyrepassere tilset den unge hangiraf. For det var en han, hvilket blev helt tydeligt, da moren blev lukket udenfor, og den unge giraf gav sig til at tisse.
De to dyrepassere tog godt fat i giraffen, hvorefter dyrlægen kunne give den et hurtigt sundhedstjek og sætte en chip i nakken. Chippen er giraffens unikke nummerplade og bruges til at identificere den.
Lægetjek og chipning var overstået efter et par minutter, hvorefter moren og ungen blev lukket sammen igen. Den unge hangiraf fik et par slik med den lange sorte tunge og en tår mælk, og så var roen genetableret i girafstalden.
Læs mere


fredag 16.09-2016

Giraf født i åbningstiden

Gæster i Zoologisk Have København fik fredag eftermiddag en ekstra oplevelse: Havens ene hungiraf fødte en unge midt i åbningstiden.
Omkring kl. 13 gik fødslen i gang og helt som forventet blev ungen født et par timer senere. Hele forløbet op til fødslen og selve fødslen blev fulgt tæt af gæster og ansatte, og der var højlydt jubel, da giraffen landede på det bløde underlag kl. 15.45.
En lille halv time senere tog ungen de første vaklende skridt, og efter at have hilst på den øvrige del af flokken, blev den nyfødte unge og dens mor skilt fra de øvrige giraffer, så de kunne finde ro.
Læs mere
Se video

Facts om Giraf / Netgiraf


Navn: Giraf / Netgiraf

Videnskabeligt navn: Giraffa camelopardalis reticulata

Vægt: 750-1500 kg

Højde: 4-5 meter

Levealder: 25-30 år

Drægtighed: 14-15 måneder

Antal unger: 1 føl

Fødselsvægt: 70-80 kg

Kønsmoden: 3-5 år

Føde: Blade og friske skud

Art: Pattedyr

Giraffen er det højeste nulevende dyr. Mange giraffer er over 5 meter høje, og rekorden er 580 cm. Den lange hals er en god hjælp, når giraffen skal holde skarpt udkig efter rovdyr, eller når den skal nippe blade af træernes toppe. Giraffen har det samme antal halshvirvler som næsten alle andre pattedyr, men de 7 halshvirvler er både større, tungere og meget længere end hos alle andre dyr. Den lange hals er en hindring, når giraffen skal drikke. Så er den nemlig for kort, og giraffen må møjsommeligt sprede de lange forben eller bøje ned i knæ for at kunne nå vandet.
Giraffer og mennesker har omtrent samme blodtryk i hovedet. Men fordi giraffen er så høj, er blodtrykket i hjertehøjde næsten dobbelt så højt som hos et menneske. Det kræver et meget muskuløst hjerte og sjovt nok er giraffens hjerte ikke større end hos andre dyr (ca. 0,5% af kropsvægten), det er bare mere effektivt. Elastiske blodkar i halsen sørger for at ”oplagre” en del af blodet når giraffen bøjer hovedet nedad. På denne måde undgås den voldsomme blodtryksstigning, som ellers ville have kunnet beskadige hjernen. Blodkar i giraffens hjerne kan også – i modsætning til hos mennesket - trække sig sammen for at udligne trykket.

Der findes kun én girafart, som til gengæld er delt op i 8 underarter eller racer. Man kan let kende forskel på de forskellige racer, fordi hver race har forskelligt mønster på skindet.

 

 

MØD GIRAFFERNE PÅ SAVANNEN

Girafferne går på Savannen sammen med zebraer, næsehorn, blisbukke og sabelantiloper. Et godt sted at møde de nysgerrige giraffer er via Porten til Savannen, hvor du også møder surikater og hulepindsvin. Læs meget mere om dyrene på Savannen her:

PORTEN TIL SAVANNEN

ZOO FRA GIRAFPERSPEKTIV

 

"Der er altid en god grund til at tage en tur i Zoo – et af mine absolut yndlingssteder i København. Lige nu er det ‘Porten til Savannen’, hvor du fra girafperspektiv kan få et helt unikt overblik over de mange forskellige dyr, som hygger sig sammen i Søndermarken, samt det nye område ‘Tasmanien’ med de tasmanske pungdjævle, kænguruer og vombatter, hvor du nu kan gå ind til de to sidstnævnte. Og så er der selvfølgelig den nye og sjældne okapiunge, der på mange måder er et lille mirakel."

Københavnerguiden LoveCopenhagen

Hele artiklen fra LoveCopenhagen