o

Her kan du se alle årets temadage, -uger og -weekender, hvor der er spændende og sjove oplevelser på programmet for hele familien.

APRILSNAR I DYRENES VERDEN

Weekenden den 1.-2. april

I weekenden den 1.-2. april holder Zoo aprilsnar-weekend. Hør vilde historier om dyrene, som man skulle tro var løgn. Vidste du at nogle dyr producerer deres egen solcreme, andre føder op til 40 unger på én gang og at der findes en fugl, som laver sin egen mælk?

I Zoolab kan du bruge dine pilefingre i værkstedet og møde dyr, som måske kan finde på at spille dig et puds. 

PÅSKE - ZOO ER ÆGGERAMT

Den 8.-17. april

Påsken står i æggets tegn. Vil du udfordre dig selv eller dyste mod andre, kan du tage æggeruten rundt i Zoo og få chancen for at vinde præmier! Bliv samtidigt klogere på æg, når Zooformidleren fortæller ved udvalgte æglæggende dyr.

I Børnezoo kan du møde og få lov at røre forårets små nyklækkede kyllinger.

SOS PINGVIN

Weekenden den 22.-23. april

I anledning af International Pingvindag i april sætter Zoo fokus på pingviner denne weekend. Hør hvordan pingvinerne er tilpasset et liv ved og i vandet, og mød en pingvin helt tæt på efter flokken er blevet fodret.

I pingvinworkshoppen kan du lave et pingvin-id-armbånd og lære at gå som en pingvin, og i Zoolab kan du støbe din helt egen gips-pingvin, mens du lærer en masse om de spændende fugle, de er.

SOS TAPIR

Weekenden den 29.-30. april

I anledning af International Tapirdag i april sætter Zoo fokus på Tapiren denne weekend. Vær med til at gemme foder til tapiren i dens anlæg og kom helt tæt på, når der skal aftenfodres senere på dagen.

Hør også zoologen fortæller om det fascinerende dyr og find ud af hvad skaberaktapiren er for en størrelse, hvordan det går med bestanden og hvad Zoo gør for at bevare arten i naturen. I Zoolab kan du også være kreativ og støbe din helt egen tapir af gips. 

FOKUS PÅ ELEFANTER

Den 1.-31. maj

I maj måned sætter vi fokus på elefanter, hvor du kan opleve de store dyr blive fodret og høre om deres sociale liv. I Bededagsferien fortæller Zoos dyrlæge om elefanternes drægtighed og fødsel, og hvis du er heldig, kan du opleve en nyfødt elefantunge. I Kristi himmelfartsferien fortæller Zoos berigelseskoordinator om familieliv hos elefanterne.

I Zoolab kan du undersøge knogler fra elefanten og fremstile papir af elefantlort! Prøv om du kan løfte en elefants benknogle, kig nærmere på en snabel, mærk hvordan elefantens tænder føles og klip din egen elefant.

SOMMERFERIE I ZOO

Lørdag den 3. juni til søndag den 13. august

I sommerferien er der ekstra mange oplevelser i Zoo. Gem foder til elefanterne, mød krybdyrene, se tigrene blive aktiveret og meget mere. I Zoolab kan børn lære mere om dyr og få lov at bruge pilfingrene, og på Zooscenen i Børnezoo kan du komme helt tæt på husdyrene.

Hver uge byder på et nyt tema, så kom forbi når vi bl.a. sætter fokus på berigelse, elefanter og krybdyr.

SOS GIRAF - INTERNATIONAL GIRAFDAG

Onsdag den 21. juni

På årets længste dag er det International Girafdag og derfor sætter Zoo fokus på Havens længste dyr. Hør om giraffen og dens specielle lange hals og kig ind i stalden for at se girafferne blive fodret i næsten 6 meters højde. Hør også med når zoologen fortæller om girafflokken og Zoos naturbevarende arbejde med de høje dyr i Sydafrika.         

DYRENES VILDE HVERDAG

Den 17.-30.juli

Hvordan træner man en isbjørn? Hvad laver elefanterne med blå plastiktønder? Hvad er berigelse? Kom i Zoo og få svarene, når vi sætter fokus på træning og berigelse.

Hør med når dyrepasserne fortæller, hvordan man gør dyrenes hverdag vild, oplev spændende træninger helt tæt på og vær med til at gemme foder i nogle af dyrenes anlæg.

FRA JORD TIL BORD - MØD ANDERS KOFOED

Weekenden den 19.-20. august

Denne weekend sætter Zoo fokus på, hvor maden kommer fra. Du kan være med til at lave fødevarer som kryddersalt, æblesaft og meget mere.

Mød også biolog Anders Kofoed, der fortæller spændende historier om dyrenes forunderlige verden, både hvad de spiser og hvorfor vi spiser dem. Og så kan du endelig finde ud af, hvordan grillede insekter smager.

KRYB OG KRAVL

Weekenderne den 26.-27. august og den 2.-3. september

Disse weekender kan du få et helt særligt indblik i krybdyrenes verden. Kom helt tæt på krybdyrene og find ud af hvordan bl.a. skildpadder og slanger adskiller sig fra andre dyr. Du kan også møde et krybdyr helt tæt på.

I Zoolab kan du være kreativ og folde en monsterøgle eller bare gå på opdagelse og bruge dine pilfingre.

HISTORISK TEMA - ZOOS 157 ÅRS FØDSELSDAG

Den 19.-24. september

I anledningen af Zoos fødselsdag, sættes der fokus på Zoos historie. Den 20. september 1859 slog Zoo dørene op for første gang, og Haven er i dag en af Europas ældste.

Oplev medarbejderne fortælle om Zoo i et historisk perspektiv fra en tid, hvor dyrepasserne gik morgentur med leoparden. Hør også om hvordan Haven gennem de seneste 30 år har udviklet sig fra at være et menageri til en moderne Zoo med fokus på naturbevarelse.

ZOOS 157 ÅRS FØDSELSDAG - TAG EN GÆST MED GRATIS PÅ DIT ÅRSKORT

Lørdag den 23. september kl. 10-20

Zoo fejrer sin 157 års fødselsdag lørdag den 23. september og inviterer dig med til at fejre dagen. Har du årskort, kan du tage en gæst med gratis. Oplev en dag med fokus på Zoos historie hvor der er masser af spændende aktiviteter for hele familien.

HALLOWEEN - TAG EN GÆST MED GRATIS PÅ DIT ÅRSKORT

Lørdag den 28. oktober kl. 10-20

Kom til en (u)hyggelig aften i Zoo, når Haven i anledningen af Halloween holder åbent helt til kl. 20. Se med når rovdyrene bliver fodret, lav din egen græskarlygte og sæt tænderne i en friturestegt græshoppe - hvis du tør!

DYRET INDENI

Weekenden den 11.-12. november

Hvorfor har planteædere så store maver? Hvordan skal øjnene være placeret, hvis man vil hoppe sikkert fra gren til gren?

Få svarene i weekenden den 11.-12. november når vi sætter fokus på, hvordan dyrene er opbygget og sammenligner anatomien mellem forskellige dyr. 

JUL I ZOO

Julemåneden den 1.-30. december

Kom i julestemning i Zoo! Vær med når julemanden tænder juletræet første søndag i advent og mød rensdyrene på deres gåtur i Haven. I Zoolabs juleværksted kan du fremstille julekort af elefantlort og blive ekspert i skind og kranier fra dyr, som lever ved Nordpolen.

DAGENS PROGRAM

Planlæg din tur hjemmefra

Hver dag sker der spændende ting i Zoo. Fodringer, træninger og interessante oplæg er blot nogen af de aktiviteter man kan finde på dagens program. Her kan du se, hvad der sker i Zoo i dag.

DAGENS PROGRAM

VOKSENBILLET

Køb billetterne hjemmefra og spring køen over i indgangen.

Pris
DKK 180

BØRNEBILLET

Køb billetterne hjemmefra og spring køen over i indgangen.

Pris
DKK 100