Det kan I opleve i Zoo

Zoos foedselsdag
Zoo har åbent hver dag hele året! Køb årskort her. Se, hvad der sker i Zoo på dagens program og herunder.

Du kan tage en ven gratis med i Zoo tre gange om året, hvis du har et årskort til Zoo.
Datoerne for 2015 er: 27. juni, 20. september og 31. oktober.


Zookalender 2015Marts


Træning af dyr i Zoo d. 7. - 8. marts
Er du interesseret i træning af dyr, er denne weekend i Zoo lige noget for dig!
Hør og se, hvordan vi træner dyrene i Zoo og tag plads ved Zooarenaen, hvor vi får besøg af nogle helt særlige hunde, som er blevet trænet til noget meget specielt. Du kan ligeledes møde kamelen på Zooarenaen og se ponyerne blive trænet i deres fold.
I Zoolab kan du få gode råd om træning af dit kæledyr. Lav din egen træningspind og lær at træne dine forældre!

Klimakampagne i Zoo d. 21. - 22. marts
I weekenden i uge 12 sætter Zoo ekstra fokus på klimaforandringer. Tag en særlig rute rundt i Zoo og lær mere om, hvordan klimaforandringerne påvirker dyrene. Lær om, hvad sker der med moskusokserne, når temperaturen stiger, hvordan det går med søløverne, når havet bliver varmere og hvad der sker med de områder, hvor flamingoen holder til. Kom også forbi Zoolab og vær med, når vi viser, hvordan en sol-ovn virker. Desuden kan du i tegnehjørnet deltage i en helt særlig tegnekonkurrence om dyr og klima. 

Tranetur til skåne d. 28. marts
Tag med Zoos naturvejleder på trane tur til Pulken og få en fantastisk naturoplevelse i fuglenes tegn.
Køb billet i webshoppen her.

Bliv super- ægspert i Zoo d. 28. marts - 06. april
I Zoo står påsken i æggets tegn. Tag med på en fascinerende rejse blandt Zoos æglæggende dyr og bliv klog på alt om æg, når Zooformidleren fortæller ved udvalgte dyr.
Besøg Zoolab, hvor du kan teste din viden om æg og få titlen Super-ægspert! 
I påskeværkstederne i Børnezoo kan du male dit eget påskeæg og spinde uld, mens vi kigger nærmere på gnavere og påskeharen.

Bålhygge i Naturbasen d. 28. - 29. marts
Naturbasen inviterer til bålhygge og selvtømreri. Hele weekenden kan du møde naturvejlederne, lære mere om de danske æglæggende dyr og bygge din egen fuglekasse.

Earth hour d. 28. marts kl. 19.00 - 22.00
Hele verden slukker lyset den 28. marts kl 20.30-21.30. I samarbejde med WWF sætter vi lørdag den 28. marts fokus på klimaet. Du har som årskortholder mulighed for at tage en gæst med til denne stemningsfyldte aften.

April


Dyr og affald d. 13. – 19. april
Igen i år deltager Zoo i Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling den 19. april, og i ugen op til sætter vi fokus på dyr og affald.
I Zoolab kan du finde ud af, hvor lorten bliver af og hvad der sker med dyrene når de dør. Fold også din egen sommerfugl af genbrugsmaterialer.

Pingvinweekend d. 25. – 26. april
I anledning af den internationale pingvindag den 25. april sætter Zoo fokus på pingviner i weekenden i uge 17. Kom og hør hvordan pingvinerne er tilpasset et liv i vandet og vær med, når pingvinerne bliver fodret. I Zoolab kan du undersøge pingvinenes fascinerende fjerdragt og dens stive luffer. Klip et flot landskab med pingviner og meget mere.

Naturbevarelsesuge med fokus på tapiren d. 27. april – 3. maj
Den 27. april afholdes international tapir dag og i den forbindelse afholder Zoo naturbevarelsesuge med særlig fokus på tapiren hele uge 18. Vær med når tapirerne bliver fodret eller besøg deres anlæg, hvor du kan hjælp med at gemme overraskelser til tapirerne. Du kan også høre med, når Zooformidleren fortæller om, hvad skaberaktapiren er for en størrelse, hvordan det går med den i naturen og hvad Zoo gør i naturen for at få mere viden om at bevare tapiren.
I weekenden kan du i Zoolab finde ud af, hvordan feltbiologer arbejder med truede dyr og naturbevarelse. Klip og fold dit eget hvide næsehorn, lav et rævespor eller undersøg skind og kranier fra truede dyr.


Maj


Det Krible krabler d. 4. - 10. maj
I uge 19 bliver der kriblet og krablet, når Zoo sætter fokus på det mylder af smådyr, der lever i verden omkring os. I Tropezoo kan du gå på jagt efter tropens mange spændende, kriblende og krablende dyr. Du kan også besøge insektgangen i Tropezoos køkken eller høre, om de mindste dyr i Zoos avlscenter.
I Zoolab har du mulighed for at møde og undersøge eksotiske insekter helt tæt på. Lær om sommerfugle, larver og pupper, og klip en flot papirsommerfugl.
Mød Zoos naturvejleder ved ormegårdene og kom helt tæt på det spændende dyreliv i et vandhul, når vi går på opdagelse med fiskenet, forstørrelsesglas og mikroskop.

Berigelsesdage i Zoo d. 14. - 17. og 23. - 25. maj
Vil du gerne lære mere om, hvordan du på en god måde kan give trivsel til dit kæledyr, så er Kr. Himmelfartsferien og Pinsen i Zoo lige noget for dig. Vi sætter fokus på berigelse. Hør hvorfor det er vigtigt at berige dyrenes hverdag, find ud af, hvordan Zoo bruger berigelse og se med eller hjælp til når nogle af Zoos dyr får berigelse.
I Zoolab kan du få gode råd om berigelse til dit kæledyr. Lav dit helt eget stykke berigelse som er skræddersyet til dit kæledyr og meget mere.


Juni

Sommerfugle og andre insekter d. 20. juni
Tag med Zoos naturvejleder og den professionelle naturfotograf Steen Drozd Lund til Allindelille Fredskov ved Ringsted og oplev det farverige mylder af insekter og sommerfugle som lever i den danske natur.
Køb billet i webshoppen her.

Zoocamp (8-10 år) d. 29. juni – 3. juli
Har du lyst til fem vilde sommerferiedage? Så vær med på Zoocamp i Zoologisk Have hvor du kommer helt tæt på både dyr og dyrepassere.
Køb billet i webshoppen her.


Juli

Zoocamp (8-10 år) d. 6. juli – 10. juli

Har du lyst til fem vilde sommerferiedage? Så vær med på Zoocamp i Zoologisk Have hvor du kommer helt tæt på både dyr og dyrepassere.
Køb billet i webshoppen her.

Zoocamp (8-10 år) d. 27. juli – 31. juli
Har du lyst til fem vilde sommerferiedage? Så vær med på Zoocamp i Zoologisk Have hvor du kommer helt tæt på både dyr og dyrepassere.
Køb billet i webshoppen her.


August

Zoocamp (11-12 år) d. 3. august – 7. august
Har du lyst til fem vilde sommerferiedage? Så vær med på Zoocamp i Zoologisk Have hvor du kommer helt tæt på både dyr og dyrepassere.
Køb billet i webshoppen her.


September

Jord til bord d. 5. og 6. september

Tag på fugletræk med Zoo d. 12. september

Tag med Zoos fuglekyndige naturvejleder og naturfotograf Steen Drozd Lund til Stevns for at se på trækfugle.
Køb billet i webshoppen her.

Zoos 156 års fødselsdag d. 20. september
På Zoos fødselsdag kan du opleve medarbejderne fortælle om Zoo og dyrene i et historisk perspektiv fra den tid, hvor dyrepasserne gik morgentur med leoparden. De tider, hvor dyr og dyrepassere var så tæt på hinanden, er forbi. Hør derfor også om hvordan Zoo gennem de seneste 30 år har arbejdet intenst med at give alle dyrene mulighed for en så naturlig adfærd som muligt. Er du årskortholder, kan du tage en gæst med gratis.

Hjortetur i Dyrehaven d. 23. september
Tag på besøg i Jægersborg dyrehave med Zoos naturvejleder, og oplev de imponerende kronhjorte når de er i brunst.
Køb billet i webshoppen her.

Flagermus tur i Zoo d. 24. september
Vær med når Zoo inviterer på disse særlige aftenture. Vi skal på jagt med flagermusdetektorer, og sammen med naturvejlederen afsløre hvilke af de danske flagermusarter, der jager frit i og omkring Zoologisk Have.
Køb billet i webshoppen her.


Oktober

Kulturnat d. 9. oktober
Kom til en stemningsfuld aften i Zoo og oplev Haven efter mørkets frembrud når vi har åbent fra kl. 18-24. Kun adgang med kulturpas.

Oplev sort sol og vadehavet med Zoo d. 10. oktober
Ca. 1 million stære samles om efteråret i marsken langs Vadehavet og giver os chancen for at opleve det fascinerende naturfænomen sort sol.
Køb billet i webshoppen her.

Svampetur med Zoo d. 15. oktober
Nu nærmer efteråret sig, og dermed også chancen for at finde og plukke svampe i naturen. Kom med Zoo på svampetur og find ud af, hvilke svampe der kan spises, og hvilke der ikke kan.
Køb billet i webshoppen her.

Halloween d. 31. oktober
Kom til en (u)hyggelig aften i Zoo hvor vi holder åbent helt til kl. 20. Bliv overrasket over nattens lyde og se når rovdyrene bliver fodret. Lav din egen græskarlygte ogsæt tænderne i en friturestegt græshoppe. Har du årskort, kan du tage en ven med gratis.


November

Julemanden tænder juletræet d. 29. november
Første søndag i advent kommer julemanden med sine rensdyr og tænder juletræet kl. 12. 

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring