Det kan I opleve i Zoo

Zoos foedselsdag
Zoo har åbent hver dag hele året! Køb årskort her. Se, hvad der sker i Zoo på dagens program og herunder.

Du kan tage en ven gratis med i Zoo tre gange om året, hvis du har et årskort til Zoo.
Datoerne for 2015 er: 27. juni, 20. september og 31. oktober.


Zookalender 2015


August

Jord til Bord d. 29.-30. august
Kom og vær med d. 29.-30.august, når Zoo sætter fokus på, hvor maden kommer fra. Der vil også være rig mulighed for selv at prøve at lave fødevarer som smør, æblesaft og meget mere. Få også en smagsprøve på grillede insekter, og vær med når der ryges fisk samt dissekeres hajer og andre store fisk.


September

Naturens dag (13. september) d. 12-13. september
I weekenden uge 37 kan du høre en masse om de dyr der lever i verdens skove. Find ud af hvordan tigeren og tapiren kamuflerer sig i skoven, hvordan gibbonen bruger træerne som motorvej og på hvilken måde chimpansen udnytter skoven som spisekammer.

Tag på fugletræk med Zoo d. 12. september
Tag med Zoos fuglekyndige naturvejleder og naturfotograf Steen Drozd Lund til Stevns for at se på trækfugle.
Køb billet i webshoppen her.

Zoos 156 års fødselsdag d. 20. september
På Zoos fødselsdag kan du opleve medarbejderne fortælle om Zoo og dyrene i et historisk perspektiv fra den tid, hvor dyrepasserne gik morgentur med leoparden. De tider, hvor dyr og dyrepassere var så tæt på hinanden, er forbi. Hør derfor også om hvordan Zoo gennem de seneste 30 år har arbejdet intenst med at give alle dyrene mulighed for en så naturlig adfærd som muligt. Er du årskortholder, kan du tage en gæst med gratis.

Naturbevarelsesuge med fokus på Næsehorn d. 21. - 27. septemberI uge 39 sætter Zoo fokus på naturbevarelse. Kom og hør om Zoos naturbevarelsesprojekt i Sydafrika og uddan dig til næsehornsekspert ved at følge næsehornsruten rundt i Zoo. Få svar på hvilke metoder, man kan bruge til at lære mere om det hvide næsehorns liv på savannen og hvad man gør for at undgå krybskytteri på næsehornet. I Zoolab kan du klippe dit eget hvide næsehorn samt gå i sporet på dyrene og i Børnezoo kan du møde en af næsehornets nærmeste slægtninge.

Hjortetur i Dyrehaven d. 23. september
Tag på besøg i Jægersborg dyrehave med Zoos naturvejleder, og oplev de imponerende kronhjorte når de er i brunst.
Køb billet i webshoppen her.

Flagermus tur i Zoo d. 24. september
Vær med når Zoo inviterer på disse særlige aftenture. Vi skal på jagt med flagermusdetektorer, og sammen med naturvejlederen afsløre hvilke af de danske flagermusarter, der jager frit i og omkring Zoologisk Have.
Køb billet i webshoppen her.


Oktober

Kulturnat d. 9. oktober
Kom til en stemningsfuld aften i Zoo og oplev Haven efter mørkets frembrud når vi har åbent fra kl. 18-24. Kun adgang med kulturpas.

Efterårsferie i Zoo - Mød en dyrepasser d. 10-25. oktober
Få et særligt indblik i Zoos hverdag, når vi i efterårsferien sætter fokus på dyrepassernes arbejde. Besøg staldene hos bl.a. flodheste, løver og elefanter og hjælp dyrepasseren med at gemme foder til elefanter og tapirer. Oplev de eksotiske dyr i Zoos avlscenter og kom på besøg i Tropezoos foderkøkken. På Zooarenaen kan du konkurrere med en dyrepasser i hurtig-trillebørskørsel og præcisionsfodring. Få råd og tip i Zoolab til, hvordan du passer dit kæledyr og i Børnezoo kan du hjælpe med at lave med til dyrene. Zoos dyrepassere har i efterårsferien sat tid af til, at du kan stille spørgsmål efter fodringerne - så bare spørg løs!

Oplev sort sol og vadehavet med Zoo d. 10. oktober
Ca. 1 million stære samles om efteråret i marsken langs Vadehavet og giver os chancen for at opleve det fascinerende naturfænomen sort sol.
Køb billet i webshoppen her.

Svampetur med Zoo d. 15. oktober
Nu nærmer efteråret sig, og dermed også chancen for at finde og plukke svampe i naturen. Kom med Zoo på svampetur og find ud af, hvilke svampe der kan spises, og hvilke der ikke kan.
Køb billet i webshoppen her.

Svensk efterårsferie d. 24-30. oktober


Halloween d. 31. oktober

Kom til en (u)hyggelig aften i Zoo hvor vi holder åbent helt til kl. 20. Bliv overrasket over nattens lyde og se når rovdyrene bliver fodret. Lav din egen græskarlygte ogsæt tænderne i en friturestegt græshoppe. Har du årskort, kan du tage en ven med gratis.


November

Vej dyrene d. 7-8. november

Dyret indeni d. 21-22. november
I weekenden uge 47 kan du undersøge, hvordan dyrene ser ud indeni. Hør hvordan girafferne undgår at besvime, når de rejser hovedet hurtigt, hvordan elefanterne får energi ud af bark og grene, og hvordan rensdyrene undgår at få frosne lunger i den bidende kulde. Kom forbi Zoolab og bliv kranieXpert! Undersøg kranier, støb din egen tigertand og find ud af, hvordan dyrene holder varmen.
I Børnezoo kan du være med når vi undersøger forskellige husdyr indeni, inden de skal bruges til foder til rovdyrene. På NaturBasen kan du være med når vi kigger på knogler, kranier og organer fra en masse forskellige dyr. Vær med og bliv klogere på de dele af dyrene du ellers aldrig ser.

Adventsweekender og juledage i Zoo d. 29. november-27. december
Kom i julestemning i Zoo. Dyrene får julegodter, og du kan møde rensdyrkaravanen, når den trækker gennem Zoo. Første søndag i advent (d. 29. november) kommer julemanden med sine rensdyr og tænder juletræet ved Zootårnet. I Zoolabs juleværksted kan du fremstille et julekort af elefantlort, klippe et isbjørnejulehjerte eller blive ekspert i skind og kranier fra dyr, som lever ved Nordpolen. I Børnezoo er der juleværksted, hvor vi laver julegaver og pynt.


December

Bålhygge og jul på NatuBasen d. 5.-6. december

Den 5.-6. december inviterer de rare naturvejledere på bålhygge når der er jul på NaturBasen. Vær med i snitteværkstedet, lav bivokslys, se et rigtigt fugle-juletræ og få en smagsprøve når vi brænder mandler over bålet.

Jul i Zoo
Kom i julestemning i Zoo. Dyrene får julegodter, og du kan møde rensdyrkaravanen, når den trækker gennem Zoo. I Zoolabs juleværksted kan du fremstille et julekort af elefantlort, klippe et isbjørnejulehjerte eller blive ekspert i skind og kranier fra dyr, som lever ved Nordpolen. I Børnezoo er der juleværksted, hvor vi laver julegaver og pynt. 

 

Horisontal Navigation

Zoologisk Have - Roskildevej 32 - DK-2000 Frederiksberg - Tlf.: 72 200 200 - E-mail: zoo@zoo.dk
Copyright © 2008 København Zoo. Alle rettigheder er beskyttede. Juridiske forbehold
Zoo.dk anvender cookies til at forbedre oplevelsen af websitet samt til optimering af webshop og digital markedsføring