OPLEV NYE DYR PÅ SAVANNEN

Fra d. 10. oktober kan du opleve helt nye dyrarter ved formidlingsområdet mellem næeshorns- og girafstalden.

Surikater og hulepindsvin flytter nemlig ind i deres nybyggede anlæg ved Porten til Savannen.

Porten til Savannen

Taket være midler fra OJD-fonden har Zoo fået mulighed for at give nyt liv til Savannen. Projektet er blevet døbt Porten til Savannen og går ud på at bygge et nyt oplevelseshus, der skal forbinde næsehorns- og girafstalden via et stort formidlingsområde.

Porten til Savannen vil bl.a. give bedre indkig til staldene, bringe træningsbokse til girafferne tæt på publikum og skabe en tættere sammenhæng mellem de dyr, der også i naturen deler habitat. 

Nye dyrearter, der ikke før er set i Zoo, kommer også til at flytte ind i den nye del af anlægget. Gæsterne vil derfor også kunne opleve hulepindsvin og surikater helt tæt på.

Porten til Savannen forventes at stå færdig i oktober inden efterårsferien og senere på efteråret bliver publikumsoplevelsen fuldbyrdet med en gangbro, der slanger sig ud over Savannen og bringer gæsterne i øjenhøjde med girafferne og tættere på næeshornene end nogensinde før. 

Surikater ankommmet

I august ankom der tre surikater til Zoo - én han og to hunner. De små dyr skal gå i karantæne indtil Porten til Savannen åbner, så de kan vænne sig til omgivelserne og dyrlægerne kan tjekke dem for eventuelle sygdomme.

Surikater findes i naturen i det sydlige Afrika og er på trods af navnet ikke en del af kattefamilien. Dyret er meget socialt og lever i flokke med flere individer.

Hulepindsvin ankommet

Der er også ankommet tre hulepindsvin til Zoo. De tre individer er søskende (to hanner og en hun) og skal ligesom surikaterne gå i karantæne indtil deres anlæg ved Savannen er klar.

Hulepindsvin er i naturen udbredt i det nordlige Afrika og syd for Sahara. De er i stand til at rejse deres pigge, og bliver de forstyrret, stamper de i jorden og rasler med piggene.