o

Weekenden den 3. - 4. september

Smag på insekter, malk et kunstigt yver og hør Anders Kofoed fortælle om fremtidens mad.

Udover spændende dyrefodringer kan du I Børnezoo prøve kræfter med at lave æblemost og andre madvarer, og på Naturbasen byder naturvejlederne indenfor til bålhygge.

Dette er blot nogle af de aktiviteter Zoo har på programmet i Fra Jord til Bord weekenden.

Se alle aktiviteterne nedenfor.

PROGRAM

Kl. 10:30 Hør om Alkefuglene

Kl. 11:00 Hør om Sælerne

Kl. 11:30 Elefanterne beriges udenfor

Kl. 13:00 Chimpanserne fodres

Kl. 13:30 Rovdyr fodring

Kl. 14:00 Hør Gibbon aberne

Kl. 14:30 Nordens dyr fodres

Kl. 15:00 Savannes dyr fodres

Kl. 15:30 Hør om kænguruerne (Tasmanien)

Kl. 16:00 Hør om Kamelen

Kl. 16:30 De sydamerikanske dyr fodres

SMAG STEGTE INSEKTER I ZOOLAB

Åben kl. 11-16

Kom og smag på stegte insekter og andre lækkerier fra naturen fra kl. 11- ca. 14:45. Der vil være fokus på insekterne som mad, og forskellige insekter vil blive vist frem.

Du kan også være med til andre sjove aktiviteter og udfrodre din kreative side i værkstedet, hvor du bl.a. kan klippe en smuk sommerfugl.

LAV MADVARER I BØRNEZOO

Åben kl. 11-15.30

I Børnezoo kan du prøve en masse spændende aktiviteter, der giver en større forståelse for den mad vi spiser.

Fra kl. 12-16 kan du lave din egen æblemost, male korn/havregryn, grave regnorme frem til hønsene, malke et kunstigt yver og poppe dine egne popcorn over bål.

 

PROGRAM

Kl. 11.30 Oplæg med Anders Kofoed

Kl. 12:45 Gem foder til grisene

Kl. 14:00 Grav regnorme frem til hønsene

Kl. 14:45 Koen malkes

BAG INSEKTBOLLER PÅ NATURBASEN

Åben kl. 11-15.30

Kig forbi Naturbasen ved Zooarenaen, hvor der er ild i komfuret, maden ryger og der er insekter i müsli-bollerne!

Zoos naturvejledere byder indenfor til bålhygge og masser af smagsprøver fra røge-kassen, honning fra Zoos egne bier og lækre brød med insektmel.

Du kan også lave dit eget urtesalt og få det med hjem.

Mød tv-biolog Anders Kofoed

Du kender måske biolog Anders Kofoed fra Go' Morgen Danmark, hvor han fortæller alt muligt spændende om dyr.

Denne weekend kan du dog møde ham i Zoo, hvor han holder tre spændende oplæg om mad.

 

Kød fra andre lande - kl. 13.00 (på Zooarena)

I Danmark spiser vi gris, kylling, lam og oksekød. Men i andre lande står der andre ting på menuen. Mød dyrene bag retter som fx flækket grillet marsvin, flået slange og dampet fugleedderkop.

Anders Kofoed lover, at ingen dyr kommer til skade under showet.

Fremtidens kød – kl. 10.30 og 14.30 (Zooarenaen)

Vi spiser for meget kød i Danmark. Det er ikke holdbart at gnave sig igennem så mange køer og grise, som vi gør.

Men hvad skal vi spise i stedet? Vi skal spise alt det, der kryber og kravler.

Biolog Anders Kofoed fortæller om ristet kakerlak og spicy græshoppe og alle de andre godbider, der bliver fremtidens mad.

Kend dit kød – kl. 11.30 (på Børnezooscenen)

Du kender bøffen i køledisken og koteletten i indpakningen, men hvad med dyret bagved? Hvem er grisen egentlig, før den bliver til bacon, og har køerne en hemmelig side?

Man bliver, hvad man spiser, og så er det jo godt, at biologen Anders Kofoed kan fortælle utrolige historier om de dyr, der lægger kød til din aftensmad.

SMAG PÅ LOKALE VARER

 

Hele weekenden kan du smage på lækre lokale produkter baseret på den danske naturs råvarer. Kunigunde tilbyder smagsprøver på håndværks-flødeoste og opsprøjtede brier - alt efter egne opskrifter og uden tilsætningsstoffer.

Hardsyssels tilbyder smagsprøver på kryddersnaps og bitter tilsat håndplukkede krydderurter og rødder fra den vilde Vestjyske natur. Du kan også se de råvarer der bruges i produktionen og høre om processen.

Det vil være muligt at købe produkterne.

VOKSENBILLET

Pris
DKK 170

BØRNEBILLET

Pris
DKK 95