1. Den Arktiske Ring

Besøg Den Arktiske Ring og træd ind i en anden verden. Det første, der møder dig, er et storslået syn over polarkysten, det område, hvor man ser isbjørnene i det fri på landjorden.

På en lang rampe dykker du ned i Polarhavet, og her kan du helt tæt på se isbjørnene folde sig ud under vand. Du får en helt speciel oplevelse, når du træder ud i akryltunnellen, der er omsluttet af vand på alle sider. Du kan se isbjørnene svømme over og under dig – tættere på kan de ikke opleves.

Midt i Den Arktiske Ring rejser et imponerende fuglefjeld sig. Det er en høj klippe efter færøsk forbillede, hvor lunder, alke og lomvie kan sidde på smalle klippehylder.

Du kan også lære om isbjørnen i den interaktive udstilling. Her kan du røre, eksperimentere og prøve dig frem. Få fingrene ind i isbjørnens ”mave” og mærk på resterne af de dyr, den spiser, eller oplev det perspektiv, en sæl har, når den stikker hovedet op ad isen.

2. Elefanthuset

Gennem et par automatiske glasskydedøre træder du ind i Elefanthuset. På højre hånd kan du gennem store glasruder kigge ned til elefantflokkens løsdriftsstald. Er elefanterne ikke på stald, kan du få endnu et kig ud over udeanlægget fra balkonen i indgangspartiets fjerneste ende, inden endnu et svagt faldende

rampeforløb bringer dig længere ned i bygningen. På rampen møder du de første udstillingsmontrer, der bl.a. sætter fokus på elefanternes kulturhistorie og elefanterne i Zoo gennem tiden. Når rampen ender står du i siden af elefanternes stald og kan fornemme hvor store dyr, de egentlig er.

3. Natzoo

Natzoo ligger i kælderen ved Primaternes Verden og her er der vendt op og ned på døgnet - det er nat om dagen og dag om natten. Når du træder ind i mørket bliver du overmandet af nattens lyde: En højlydt kvækken fra oksefrøen og en overdøvende larm fra cikader.

På din vej videre frem støder du på både flyvende hunde, rotter og den lille nataktive primat moholi galago, hvis sanser og store øjne er tilpasset mørket. Du kan også møde det nataktive pungdyr opossummen, som ligner en stor rotte på størrelse med en huskat.

SØG LY PÅ CAFÈEN MED UDSIGT TIL DYRENE

På regnvejrsdage er det oplagt at få en varm kop kaffe, the eller kakao og et stykke kage på Café Konnild's. Caféen er åben alle ugens dage fra klokken 10 og fra kl. 12 kan du også købe en lækker frokost.

På de koldeste dage kan du varme dig ved cafeéns pejs og mens du slapper af, har du udsigt til kameler og løver.

SE ALLE SPISESTEDER I ZOO

4. Abejunglen

Besøg abejunglen og oplev chimpanserne på nært hold gennem de store glasruder. Se hvordan ungerne legende svinger sig i grene og reb, og oplev hvordan chimpanserne kløgtigt bruger deres hænder og pinde for at få termitter og honning ud af sprækkerne i træstubbene. 

På skiltningen i hallen kan du læse om abernes evolution og de forskellige menneskeaber der findes. Her kan du også få viden om hvordan chimpanserne bruger mimikken til at kommunikere med hinanden, og du kan lære at kende forskel på de enkelte individer i flokken.

5. Tropezoo

I Tropezoos regnskovshal skal du have gang i alle sanser for at spotte dyrene. Her går de nemlig frit omkring dig og du kan både møde verdens mindste hjort, dovendyr, fugle og frøer. Temperaturen er 25 grader og med en luftfugtighed på næsten 90 samt lyden fra det brusende vandfald føles det næsten som at stå i en rigtig regnskov.

I temasektionen kommer du helt tæt på både slanger der lever i træer, frøer med sugeskiver på fødderne, kæmpestore edderkopper og farvestrålende giftfrøer. I sommerfuglehallen kan du fascineres af de farvestrålende der flyver frit omkring og møde nilkrokodillerne når de ligger og hviler på de store sten.

6. Primaternes verden

I primaternes verden kan du ud over at møde gyldne løveaber, kappebavianer og lemurer gå på opdagelse i to forskellige udstillinger. Få et indblik i løveabernes verden i den brasilianske regnskov og find ud af, hvorfor de små livlige aber er truet af

udryddelse. Du kan også nyde de fantastiske fotos fra Madagaskars forunderlige verden og lære om halvaben, den sort-hvide vari lemur, der er kritisk truet i naturen og kun findes på Madagaskar.

GÅ PÅ OPDAGELSE I ZOOLAB

Søg ly for regnen i Zoolab, som er en hyggelig lille oase, hvor børn kan komme tæt på insekter, lære en masse om dyr og klippe, tegne eller støbe i gips i værkstederne.

Zoolab har åbent i weekender, i ferier og på helligdage, og der er forskellige temaer i løbet af året. Klik her og scroll ned for at se dem.

 

SE TEMAER I ZOOLAB

7. Flodhestehuset

Når du træder ind i Flodhestehuset befinder du dig i det varme Afrika med lerskrænter og frodig plantevækst. Gennem de store glasruder har du indkig til flodhestenes bassin, hvor du kan se de store dyr under vand.

Bliv forundret over hvordan de tonstunge dyr dykker ned i vandet og bevæger sig med lette, fjedrende spring hen over bunden. I flodhestehuset kan du også møde hammerhoved-hejrer og flyvende hunde, der flyver frit rundt oppe under loftet.

8. Girafhuset

Der er højt til loftet i girafstalden, hvor du kan komme helt tæt på de godt 5 meter høje dyr. Oplev hvordan girafferne bruger deres lange tunger til at finde foderet i høhækken og kig nærmere på deres lange ben, store klove og fascinerende netmønster i pelsen. I stalden er der også en skærm,

der viser livestreaming direkte fra Sydafrikas savanne i Pilanesberg National Park, hvor der er placeret et kamera ved vandhullet, hvor dyrene ofte holder til. Hvis du er heldig kan du se vilde zebraer og gnuer der græsser, når løveflokken er på jagt eller et sky næsehorn, der kommer forbi for at slukke tørsten.

OBS: Girafhuset er i øjeblikket lukket for publikum pga. ombygning.

9. Madpakkehuset

I Madpakkehuset kan du spise din medbragte mad i ly for vind og vejr med udsigt til Savannens dyr. Der er plads til hele familien ved langbordene, og så er der opvarmet i vinterhalvåret. Hvis du har glemt madpakken eller mangler en kop kaffe,

ligger Grillkiosken lige ved siden af. Fra Madpakkehuset kan du også se lige over på legepladsen i Børnezoo - så hvis børn og voksne ikke er helt enige om at være i ly for regnen, kan det lade sig gøre at holde øje med børnene herfra. 

10. Zootårnet

Besøg det over 100 år gamle eiffeltårnsinspirerede Zootårn, der er blevet et ikonisk varemærke for Zoo samt Københavns skyline, og nyd en fantastisk udsigt ud over byens tårne og tage. Når du har taget turen 43,5 meter op ad de 182 trin til øverste platform,

befinder du dig 70 meter over havoverfladen. Herfra kan du se hele København og Amager, og på en god dag Øresundsbroen og den svenske kyst. Det koster DKK 10 at få adgang til Zootårnet, og du kan blive lige så længe du har lyst.

VOKSENBILLET

Køb billetten hjemmefra og spring køen over ved indgangen.

Pris
DKK 170

BØRNEBILLET

Køb billet hjemmefra og spring køen over ved indgangen.

Pris
DKK 95